Arquitectura nativa’dan Meksika’da Bir Ev: Casa Martha

Arquitectura nativa, Meksika'nın La Misión bölgesindeki engebeli bir arazide, arkeolog bir çiftin emeklilik sonrası sanat çalışmalarını yürütebilecekleri bir atölye ev tasarladı.

Arkeolog bir çiftin evi olan Casa Martha ilkel ve zanaatkar tekniklerle tasarlanmış olup, kökenlerinden gelen kompozisyonu aracılığıyla zamanı, biçimi ve bağlamı bir araya getiriyor.

Ensenada ve Rosarito belediyeleri arasında, turizm için mimari tipolojilerle peyzajın yoğunlaştığı La Misión’un kentsel bölgesinde yer alan Casa Martha, engebeli bir arazi üzerinde konumlanıyor.

Mimari program, Martha ve Bill çifti için bir emeklilik evi ve plastik sanat çalışmaları için bir alan sağlıyor. Arazi ile uyum sağlayan ve minimum müdahalede bulunan basit bir geliştirme önerilmiş.

Birinci kat iki alana ayrılmış: iki odadan oluşan bir ziyaretçi alanı ve çiftin sanatsal çalışmalarını yapabileceği atölye işlevi gören bir çalışma alanı. Eğlence odası, yemek odası ve mutfaktan oluşan evin çekirdeği ikinci katta bulunuyor. Dış cephede kullanılan ahşap gölgelik; hakim rüzgarlardan korunmanın yanı sıra bir mahremiyet bileşeni oluşturuyor, alanda ışık ve gölge oyunu oluşturuyor.

Sosyal alanın arka tarafında, bağlamın manzarasına sahip ana odanın bulunduğu üçüncü kata çıkan merdivenin olduğu noktada iç-dış mekan algısı bulanıklaşıyor.

Çevresine karşı derin bir duyarlılık ve saygı ile inşa edilen projede ana yapı elemanı olarak sıkıştırılmış toprak kullanılmış. Bu sayede saha ve topoğrafyası projenin ana bileşeni olarak konsolide edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın