Geleneksel Barakalardan Geçici Konaklama Mekanlarına Dönüşüm

Geleneksel Barakalardan Geçici Konaklama Mekanlarına Dönüşüm

Mariana de Delás tarafından İspanya’nın Mallorca Adası’nda bir dizi mevcut geleneksel barınak ve barakayı geçici konaklama mekanlarına dönüştürmeyi amaçlayan pilot bir çalışma yapıldı.

Bu barınma yerlerinin mevcut durumunu iyileştirmeyi amaçlayan çalışmaya 12VoltRetreat – #1 Siurell adı verilmiş.

Pilot vaka çalışmasıyla ışığın iç mekana girişini arttırmak ve alanı daha işlevsel kılan mobilyalarla optimize etmek istenmiş.

Ana mimari müdahale olarak, oturma elemanı görevi gören ve açıldığında çapraz havalandırma oluşturan eski taş ocağına açılan parlak kırmızı kavisli bir pencere yerleştirilmiş. Yeni açıklık, manzarayı hem içeriden hem de dışarıdan çerçeveliyor ve mekanlar arasındaki bağlantıyı arttırıyor.

Bu kavisli pencere, yerel 2monos stüdyosu ile birlikte yürütülmüş. Ekipler ortak çalışma sonucunda mümkün olan en ince metal profilleri kullanarak zarif ve işlevsel bir açma mekanizması oluşturmuş.

Tüm müdahaleler ve mobilya parçaları, farklı malzeme ve seçeneklerin kullanımını keşfetmek ve denemek için yapılmış. Banklar, masalar ve tabureler, 80x40cm ölçülerinde geleneksel bir taşın farklı konumlarda birleştirilmesiyle ve cephe elemanının iç mekanda yeniden kullanılmasıyla yapılmış.

Daha az enerji tüketimi yaşam tarzını teşvik etmek, pil taşınabilirliği ve elektronik deneylerin araştırılmasını motive etmek için güneş el arabası icadı gibi çeşitli çalışmalar yapılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın