Pampas Ovası Üzerinde Bir Kır Evi

Pampas Ovası Üzerinde Bir Kır Evi

Buenos Aires merkezli mimarlık ofisi Luciano Kruk tarafından tasarlanan The Country House projesi, Arjantin'in Cañuelas şehrinin kırsal kesiminde yer alıyor.

Proje, kırsalda yaşamayı ve doğayla iç içe olmayı seven, pratik ve işlevsel bir eve taşınmak isteyen, on yaşında bir oğlu olan bir çiftçi için hayata geçirilmiş.

Proje, bulunduğu Pampas ovası üzerinde yer alan arsanın yataylığını artırmak amacıyla tamamen lineer olup bir açık hava galerisi ile peyzaja doğru uzanıyor.

Evin iç kısmından daha alçak bir yüksekliğe sahip olan bu galeri bir yandan projenin yataylığını vurgularken diğer yandan yaz aylarında güneş ışınlarına karşı daha fazla koruma sağlamak üzere planlanmış.

Luciano Kruk’un projesi, her metrekarenin kullanımını maksimumda optimize edecek ve gerekli kullanımları karşılamak için mümkün olan en küçük yüzeyi oluşturma hedefiyle hayata geçirilmiş.

İki yatak odası, bir çalışma ve geniş bir sosyal alandan oluşan evde özel alanların birbirinden iyi ayrılmış olmasına dikkat edilmiş.

Ev, erişim sağlamak için eğik bir düzlem aracılığıyla yalnızca güney cephesinde kesintiye uğrayan düzenli bir modülasyonla yapılandırılmış.

Kuzey cephesindeki kolonların homojen ritmi, projenin yataylığını vurgularken güney cephede bu ritim, proje boyunca uçtan uca uzanan yatay pencerenin altında depolama unsurlarını barındıran bir dizi bölme tarafından bölünmüş.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın