Chicago’nun En Akıllı Binası: 800 Fulton Market

Skidmore, Owings & Merrill (SOM) tarafından tasarlanan 800 Fulton Market, karma kullanımlı bir ofis yapısı. Karma kullanımlı ofis kulesi, kiracı güvenliğini, sağlığını teşvik etmek için gelişmiş izleme teknolojilerinden ve geniş dış mekanlardan yararlanıyor.

Fotoğraflar: Dave Burk | SOM

İç ve dış mekan çalışma alanlarına uyum sağlayan yedi peyzajlı terastan yardımcı akıllı bina teknolojilerine kadar, 100 metre yüksekliğindeki karma kullanımlı ofis kulesi, pandemiye duyarlı tasarım özelliklerine sahip.

Yapı, bir dizi kademeli teras aracılığıyla mahallenin tarihi alçak cadde gabarisinin yanı sıra Chicago şehir merkezindeki yüksek binaların ritmine ve ölçeğine de yanıt veriyor. 19 katlı binanın cephesindeki tuğla, cam ve çelikten oluşan malzeme karması mahallenin sanayi tarihini yansıtıyor.

Yerel bitki örtüsü ve ağaçlara sahip geniş dış mekanlar kiracıların kolaylıkla ulaşması için tasarlanmış.

800 Fulton Market, sağlık, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliğini artırmak için bir dizi akıllı bina sistemine sahip. Ofisin gayrimenkul geliştiricisi Thor, kiracıları etkili bir şekilde desteklemek ve binanın bakımını yapmak amacıyla çözüm ve izleme için bulut tabanlı makine öğrenimi analitiği sağlamak üzere Buildings IoT’yi işe almış.

Binada ayrıca, kiracıların kullanması için elektronik şarj istasyonları ve scooter’ların yanı sıra erişim kontrolü için merkezi bir kiracı mobil uygulaması ve çalışanlar için tesis rezervasyonu yapma seçeneği bulunuyor. Tasarım ekibi, AIA’nın 2030 hedefine uygun biçimde, binanın muhafazasının ve yapısının somutlaştırılmış karbonunu endüstri ortalaması bir ticari ofisle karşılaştırıldığında yüzde 65 oranında azaltmış.

Bölgenin etkileyici mimari mirasını devam ettiren yapı X çaprazlı çelik strüktürü ile ayırt ediliyor. Strüktür, Chicago’nun sert kışlarına ve kuvvetli rüzgarlarına dayanmak için daha serin havalarda büzülecek ve sıcak havalarda genişleyecek şekilde tasarlanmış.

Binanın kuzey tarafı boyunca asılı duran bir ofset cam çekirdeği içeren bu ayırt edici yapısal strüktür, devasa, açık zemin plakalarına ve esnek, ışıkla dolu çalışma alanlarına olanak tanıyor.

İç mekanda, konsollu bir merdiven ve asma kat, üç kat yüksekliğindeki ana lobide birden fazla aktivite alanı yaratıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın