Foster, Pekin’deki Yeni Genel Merkezini Tasarlıyor

Çin'deki iş ortamını genişletmek isteyen Foster+Partners, Çin'deki yeni genel merkez binalarını tasarlıyor. Firmanın yeni ofisi, Ai Weiwei Galeri'ye komşu olacak ve Çin sanatı ve mimarisini destekleyecek.

Norman Foster, Pekin’in Caochangdi bölgesindeki yeni binalarının, Ai Weiwei tarafından dört yıl önce tasarlanan Three Shadows Fotoğraf Sanatı Merkezi’nin hemen yanında yer alacağını ve bu yılın sonunda da planların tamamlanacağını söyledi ve ekledi: “Kısmen kamusal olacak yeni firmada galeriler ve bir kafe yer alacak. Bu yeni firma, Çin’deki genç sanatçılar ve mimarların sergilerine ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda tasarımcılar için birçok tesis bulunduracak, birçok workshop ve maket atölyeleri düzenleyebileceğiz.”

Three Shadows ortağı ve yöneticisi Çinli sanatçı RongRong, bu yeni binanın Pekin’in yeni kültür merkezi olacağını söylüyor ve ekliyor: “Foster’ın yeni binası Pekin için memnun edici bir haber. Pekin’de Foster gibi usta bir mimarın bulunması, mimari, sanat ve kültür konusunda önemli etkiler yaratacak.”

Foster, Amerika ve Avrupa gibi küresel ekonomilerdeki sorunların sürmesinden ötürü, firmanın gözünü denizaşırı ülkelerdeki fırsatlara diktiğini söylüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın