Voyage Torba Oteli Executive

Voyage Torba Oteli Executive

Baraka Mimarlık tarafından tasarlanan konaklama projesi, Bodrum’a bağlı Torba beldesinde yer alıyor.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Turizm, inşaat ve amansız rant baskısının şimdilik teğet geçtiği bir belde. İki katlı, çoğunlukla ayrık nizam sayfiye yapıları, birkaç butik otelden ibaret.

Beldenin en büyük oteli Voyage Torba. Söz konusu proje alanı, iki büyük otelin birleşimi. Yeni program, azaltılmış oda sayısıyla 74.000 m² yüzölçümü, 60.000 m2 inşaat alanı, 345 oda. Proje alanı 5 ayrı bölge ve her bölgenin kendi ihtiyaç ve bağlamlarında değerlendirildiği 5 ayrı yapı tipolojisinden oluşuyor.

2019-2021 yılı inşa edilen 2. bölgesini yayınlıyoruz. Proje süresince gündemde olan konular, sorunsallar şöyle: Programın tamamı düşünüldüğünde belde için yüklü ve büyük bir ölçek. Geniş alana yayılan proje alanını tek seferde ele almak, tekil bir mimari karakter üzerinden değerlendirmek belde için büyük bir müdahale, vahim sonuçları olabilir. Dokuyla, oluşmuş çevreyle asgari uzlaşı noktasında buluşmak temel bir sorunsal.

Su avlusu etrafında bir araya sıra ev mantığında dizilmiş kütleler, açık yarı açık ve kapalı mekan kurgusunu oluşturuyor. Yapı, su avlusundan geri çekilerek yarı açık nişler, gölgelikler oluşturuyor. Açık alanlardan özel alanlara geçişler kademelendirilerek kendi samimi alanını yaratıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın