Akdamar Kilisesi’nde hazırlıklar tamam

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Kilisesi'nde bu yıl 11 Eylül'de gerçekleştirilecek ayin için yapılan hazırlıkları inceleyen Vali Yardımcısı Atay Uslu, "Biz her şeyiyle ayinin sağlıklı ve güven içerisinde geçmesi için tüm çalışmaları tamam

Vali Yardımcısı Uslu ile Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, 915-935 yılları arasında Vaspurakan Kralı 1. Gagik tarafından Keşiş Manual’e yaptırılan ve 95 yıl aradan sonra ilk kez geçen yıl ibadete açılan Akdamar Kilisesi’nde, bu yıl 11 Eylül’de yapılacak ayinle ilgili çalışmaları inceledi. Ayin günü herhangi bir aksaklık yaşanmaması, ayine katılacak kişilerin güvenliği ve uygulanacak kurallarla ilgili görevli personele bilgilendirmede bulunan Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ayinde yer alacak kişilerin sayısı konusunda ellerinde net bir veri olmadığını söyledi.

Adanın ve ayinin 11 Eylül günü tüm ziyaretçilere açık oldğuna değinen Uslu, şöyle konuştu:

“Yalnız otellerimizden aldığımız sayıya göre, oteller şu anda dolu. Bu da 2 bin 500 kişinin ilimize geleceğini gösteriyor. Ama bugünden sonra da gelecek olanlar mutlaka olacak. Biz ayinle ilgili hazırlıkları yaptık. Ayini Türkiye Ermenileri Patrikliği yapacak. Valilik olarak bize düşen burasıyla ilgili altyapı çalışmalarını tamamlamak. Onunla ilgili olarak da karşıda iskele ve araç parkı çalışmalarımız oldu. Bunlar da tamamlanmak üzere. Sağlık hizmetleriyle ilgili 45 kişilik bir ekip burada hazır olacak. Acil durumlarda müdahale edecek uzman doktorlarımızın da aralarında bulunduğu ekiplerimizle birlikte helikopterimiz de burada olacak. Altyapı açısından tuvaletler, temizlik hizmetlerinin tamamı yerine getirildi.

Turizm müdürlüğümüz bilgilendirme amaçlı gerekli çalışmaları yaptı. Kaymakamlığımız taşıma ile ilgili çalışmalarını tamamladı. Biz her şeyiyle ayinin sağlıklı ve güven içerisinde geçmesi için tüm çalışmaları tamamlamış durumdayız.”

Uslu, bir gazetecinin, ayin günü sağlanacak güvenlikle ilgili sorusu üzerine, “Güvenlikle ilgili olağanüstü bir tedbirimiz yok. İstanbul, Ankara ya da bir başka yerde bu tür organizasyonlarda nasıl güvenlik önlemi alınıyorsa o kadar güvenlik önlemi alıyoruz. Yeterli güvenliği hem karada hem adada alacağız. Trafik güvenliği de sağlanacak” dedi.

Gevaş Kaymakamı Yusuf Guni ise 25 teknenin, ayin günü yaklaşık 10 bin kişiyi taşıyacak kapasiteyle hazır duruma getirildiğine dikkati çekerek, misafirlerin adaya taşınması konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacağını kaydetti.

Etiketler

Bir yanıt yazın