Marcel Breuer’in Brutalist İkonik Yapısı Çevre Dostu Bir Otele Dönüşüyor

Geçmişte terk edilmiş ve kısmen yıkılmış Connecticut'taki ikonik brütalist Pirelli Tire Building, Bruce Redman Becker tarafından 165 odalı bir otelde dönüştürülüyor.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki brütalist mimarinin simgelerinden biri olan Marcel Breuer’in tasarladığı Pirelli Tire Building, bir yıl boyunca terk edildikten ve 2000’lerin başında kısmen yıkıldıktan sonra, “Becker and Becker” tarafından bir otele dönüştürülmüş. Tesis, 2020 yılında çevre dostu bir otele dönüştürmek isteyen mimar Bruce Redman Becker’a satılmış.

Connecticut, New Haven’da kuzey-güney ana karayolu üzerinde bulunan bina, 1970 yılında Armstrong Rubber Company adlı bir lastik fabrikası için kurulmuş. Projede doluluk ve boşluklar bulunuyor. İç boşluklar alt katlardaki araştırma laboratuvarlarının neden olduğu gürültüyü azaltırken, cephedeki boşluklar masif yapıya dinamiklik kazandırmanın yanı sıra gölge ve güneşten koruma sağlıyor.

Binanın benzersiz mimari özelliklerini ve yenilikçi yeniden kullanım tekniklerini kullanan otel, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk “Passivhaus” sertifikalı otel olmayı ve sürdürülebilir mimari için bir model olmayı hedefliyor.

 

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın