Doğu Londra’da Mega Cami’nin Mimarları Tekrar Değişti

Allies & Morrison, müşterileri ile huzursuzluk yaşanması sonrasında Nicholas Ray Associates & Plastik Architects (NRAP) ile giriştiği Doğu Londra'daki tartışmalı "mega cami" projesinden çekildi.

İslami grup Tablighi Jamaat proje üzerinde NRAP ile çalıştıklarını doğruladı. Grup, Canning Road üzerinde yer alan geçici cami Riverine Centre Projesi’ni yönetiyor.

BD, maaşların ödenmemesinden ötürü çıkan tartışma sonucu Allies & Morrison’ın bu grup ile yollarını ayırmasını projeye yakın bir kaynaktan öğrendi. Fakat Riverine Centre’ın yetkilisi Moez Rahman, bunu inkar etti.

NRAP’nın 2006 yılında Mangera Yvars Architects tarafından orijinal tasarımı yapılan proje üzerinde 5 yıllık çalışma hayatları içinde üçüncü deneyimi olacak. 12.000 yapı kapasiteli bir tasarım üzerinde görevlendirilen genç mimar, Allies & Morrison’dan 1 yıl sonra yerine geçti.

Rahman “Allies & Morrison ile ortak Nicholas Champkins’in projeyi terk etmesi bu değişikliğin nedenidir. Mimari tasarımı geliştiren yeni bir hizmet aramamız kaçınılmaz olmuştur,” dedi.

Allies & Morrison, projeden ayrılma durumunu doğruladı fakat ayrılma nedeni hakkında çıkan yorumları reddetti.

NRAP, 2012’nin başlarında teslim edeceği plan başvurusunun genel çerçevesi hakkında yerel yönetimle bir dayanışma ortamı hazırlama içerisinde. Bu yıl içerisinde plan başvurusu hükmünün şartlarını yerine getirebilecekler.

Şubat ayında, Anjuman-E-Islahul-Muslimeen Tablighi Jamaat, “Geçici planlama süresi dolduğu için siteyi terk etmelidirler” diyen Newham Council’ın mahkeme kararına karşın başvuru yapma hakkı kazandı.

Plan denetleyicisi, plan yapma izninin master plan üretildiği zamandan itibaren 2 sene daha uzatılabileceğinin sonucuna vardı.

Newham Council sözcüsü ise “Bu güven, konsey ve alan için geniş kapsamlı bir master plana yönelik yasal ön başvuru tartışmaları içerisinde yerel diğer paydaşlar ile meşgul edildi. Bu tartışmalar hali hazırda devam ediyor,” dedi.

NRAP, bu yorumları reddetti.

Etiketler

Bir yanıt yazın