Bjarke Ingels Group, Dünyanın 3D Baskılı Evlerden Oluşan En Büyük Mahallesini Tasarlıyor

Bjarke Ingels Group (BIG), büyük ölçekli 3D baskıya öncülük eden inşaat teknolojileri şirketi ICON iş birliği yaparak Teksas’ın hızla değişen eyalet başkenti Austin için 3D baskılı 100 ev tasarlıyor.

Firmanın ICON ile gelişen ortaklığının bir parçası olarak, BIG bir kez daha Teksas merkezli üretici ile bir araya geldi ve teknoloji şirketinin merkezinin olduğu Austin’de 100 hanelik bir mahalle tasarlamaya başladı.

ABD pazarındaki konut birimlerinin azlığına potansiyel bir çözüm olarak sunulan ve ICON’un Vulcan 3D yazıcı teknolojisi ile üretilecek evlerin geleneksel beton duvar konutlardan daha uzun ömürlü olacağı öngörülüyor.

Teksaslı firma ICON’a göre, 2022’de çığır açması planlanan proje, tamamlandığında dünyanın en büyük 3D baskı evleri topluluğu olacak. Evlerin kat planları ve tasarımıyla ilgili daha fazla ayrıntı gelecek yıl açıklanacak. ICON, Vulcan 3D yazıcısını ve zor hava koşullarına karşı dayanıklı kalabilmesi için Portland çimentosunu gelişmiş katkı maddeleriyle birleştiren “Lavacrete” malzemesini kullanarak BIG tarafından tasarlanan binaların ilk katlarını inşa edecek.

3D baskı teknolojisi, daha az atık ve daha fazla tasarım özgürlüğü ile geleneksel inşaat yöntemlerinden daha hızlı, esnek, enerji verimli evler üretilmesini sağlıyor. Bu teknolojiyle hassas ve hızlı bir şekilde 280 metrekareye kadar evler ve yapılar inşa edilebiliyor.

İnşaat şirketi Lennar, nötr renkli evlerin her birini fotovoltaik paneller içeren çatılarla kaplayacak.

Bu mahalle projesi, Vulcan teknolojisi kullanılarak inşa edilen ve East Austin, Teksas’taki East 17th Street Residences olarak adlandırılan dört ev projesinin devamı olarak hayata geçirilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın