İspanya’daki Eski Bir Fabrikaya Tuğladan Geçit

Meksika merkezli mimarlık ofisi PALMA ile Madrid merkezli stüdyo HANGHAR, İspanya’nın Logroño kentinde eski bir tütün fabrikasının geçişine geçici bir tuğla enstalasyon tasarladı.

“Types of Spaces” olarak adlandırılan geçici tasarım, Logroño’da düzenlenen Uluslararası Mimarlık ve Tasarım Festivali Concéntrico için hayata geçirilmiş.

Tasarım, evsel karakterde koridorlar ve odalardan oluşan bir mekansal geçit oluşturan 3,6×3,6 m boyutlarında bir dizi kare hacimli odadan oluşturulmuş.

Dar ve uzun bir geçit formu ile yerleştirilen odalar,  fabrikanın anıtsal kırmızı tuğla bacasına uyumlu olarak 30x30cm termo kil tuğlalarla inşa edilmiş.

Kentin kamusal alanlarından çok uzakta olan projenin yerel ölçeği, ziyaretçilerin enstalasyonla daha derin bir şekilde etkileşime girmesini sağlayarak onları birer ev sakinine dönüştürmek üzere tasarlanmış. Odalar, içinden geçenlere beklenmedik bir atmosferik deneyim sağlayacak şekilde oluşturulmuş.

Tasarımcılar, bu dar kentsel geçidin çeğerlerini sağlamlaştırıp eski tütün fabrikasına birleşecek şekilde planlamış.

Gökyüzünü gören kare odalar dizisi, plandaki yuvarlak geometri aracılığıyla çeşitli mekansal olasılıkları keşfetmek üzere tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın