Milky’s’in Yeni Kahve Dükkanı “Cloud Room” Açılıyor

Tasarım odaklı kahve dükkanının ikinci adresi, bir konteyner içinde dinamik olarak değişen bir iç mekan sunuyor.

Milky’s, ikinci kahve dükkanını geçtiğimiz günlerde, Toronto’daki Stackt Market’te, bir konteyner içinde açtı. İç mekanıyla zamanı yavaşlatan yeni konumu, dinamik olarak değişen ışıklar ve el yapımı kahve ve çay yapma imkanı sağlayan bir demleme barı sunuyor.

“Cloud Room”, ismini duvarları ve tavanı kaplayan üç boyutlu traverten desende oluşan gölgeleri toplayan hareketli ışıktan alıyor. Efekt, duvar boyunca hareket eden gölgelerin davranışını taklit ediyor. Işık yavaşça hareket ederken bakıldığında fark edilmiyor fakat kahve sipariş etmek veya yapmak için geçen sürede fark edilebiliyor.

Milky’s Cloud Room, Full Fat Studio tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiş. Batay-Csorba Architects tarafından Milky’s için oluşturulan mimari dil ve grafik desenden yararlanılarak geliştirilen Cloud Room, tanıdık ama yeni bir his uyandırıyor. Malzeme, renk, doku ve detaylardaki değişiklikler iki farklı alan yaratıyor.

Tüm iç mekan, bir konteynerin içini donatmak için özel tasarlanmış ve üretilmiş. Traverten duvarlar ve tavan, Marbela tarafından makine ile şekillendirilmiş. Anony, ambiyansı kontrol etmek ve bulut efekti yaratmak için akıllı aydınlatma armatürleri tasarlamış. Fiber optik ışıklar gibi diğer armatürler, alana uyacak şekilde özelleştirilmiş. Relative Space’ten minyatür boyutlu bir balıksırtı ahşabı zemini kapsıyor.

“İkinci konumun kendi has bir kişiliği olmasına rağmen yine de belirgin bir şekilde Milky’s olmasını istedik. Milky’s D*ndas’ta ilk düşüncemiz, birinin sabah kahvesini, onları iyi bir ruh haline sokmak için bir fırsat olarak nasıl kullanabileceğimizdi. “Cloud Room’da yavaşlamanın ve anı takdir etmenin nasıl bir fırsat olabileceğiyle başladık. Yavaş kahve ilgi çekici bir konseptti, bu yüzden yavaşlık için nasıl bir mekan üretilebileceğini düşünmeye başladık. Doğal taş yaşı ve ciddiyetinden dolayı malzeme tercihimizdi. Bulutlar ise hız ve öngörülememezlikleri sebebiyle tercihimizdi.”

Full Fat Design ortağı Fraser Greenberg

Sunumdan misafirperverliğe kadar, teklifi çevreleyen her şeyin ürün kadar önemli olduğu fikri, Milky’s Cloud Room’un konseptinin şekillenmesine yardımcı olmuş. Kısıtlı renk paletinden, her içecek için kullanılan benzersiz fincanlara kadar, zamanı yavaşlatan bir mekan yaratmak için düşünülmüş tasarım mekanın her yerinde.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın