Doğal Taştan Heykel Cephe: Louis Vuitton İstinye Park Mağazası

Sanatçı Seçkin Pirim tarafından Louis Vuitton için özel olarak tasarlanan ve Sunstone Madencilik tarafından hayata geçirilen görkemli cephe geçtiğimiz Eylül ayında İstinye Park AVM’de yerini aldı.

Fotoğraf: Akgün Akova

Cephenin üretim ve uygulamasını Türkiye’den sektörde 20 yılı aşkın tecrübesiyle Sunstone Madencilik üstleniyor.

Proje sürecinde Louis Vuitton’un kendi bünyesindeki mimarları ve uluslararası teknik danışmanları ile doğrudan çalışan Sunstone cephenin tüm metal konstrüksiyon/çelik altyapı tasarımı ve uygulaması, statik hesaplama, izolasyon sistemleri, çatı uygulaması, detay çözümleri, uygulama proje çizimleri, cephenin imalat çizimlerine uygun olarak modellenmesi, doğal taş üretim ve uygulamasını gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Akgün Akova

Bu devasa heykeli cephede tutan alt konstrüksiyon, metrekare başına yaklaşık 250 kg’lık yük taşıyan paslanmaz çelik elemanlar tarafından taşınıyor. Taşıyıcı sistemdeki tüm bu elemanlar, proje öncesinde tek tek modellenerek özel olarak üretildi.

Proje geliştirmesi 5 ay ve yapım süreci üretim dâhil 3 ay gibi çok kısa bir sürede gerçekleştirilen cephe Sunstone Limestone koleksiyonundan Lyra Limestone kullanılarak yapıldı.

Cephe, formu birbirinden tamamen farklı ve çoğunluğu 3 boyutlu olan 4000’e yakın parçadan oluşuyor.

Etiketler