Hindistan’da Dalgalı Tuğla Cepheye Sahip Bir Apartman

Hindistan’ın Telangana kentinde, Sameep Padora Associates (sP+a) tarafından tasarlanan apartman projesi etkileyici tuğla kullanımıyla dikkat çekiyor.

Proje, Haydarabad şehrinin Jubilee tepeleri kontrol noktası alanında yer alıyor ve bitişiğindeki parkın manzarasını sunuyor.

Dalgalı tuğla deseni ile tasarlanan yapı kabuğu, çapraz havalandırma ve her daire için bir balkon sağlamak için iç mekan düzeni göz önünde bulundurularak planlanmış.

İç mekanları güçlü yatay güneş ışığına karşı korumak için çalışan sP+a ekibi, duvar sistemini oluşturmak için tuğla ustalarıyla çalışmış. Yapı, taş yüzlü lentoların yükünü taşımak için bindirilmiş dokuz inç kalınlığında tuğla duvarlardan oluşmuş.

Cam cumbalı pencereler, bindirmeli tuğla ve konsollu taş yüzlü lentoların oluşturduğu açıklıkların arkasına yerleştirilmiş.

Duvar bindirmesinin yapısal bütünlüğünü sağlamak için ekip, duvarcıların çalışması için özel ahşap şablonlar tasarlamış böylece proje bindirmeli duvarlarla görsel olarak tanımlanırken, bindirmeye doğruluk kazandıran basit düşük teknolojili ahşap şablonlarla zarfın sistemi mümkün kılınmış.

Bu yenilikçi inşaat süreçleri ve araçlarının geliştirilmesi yoluyla proje, zanaatkarların uzmanlıklarını geliştirmeye ve zanaatlarının kapsamını genişletmeye hizmet etmiş.

sP+a’dan Sameep Padora tasarım ve inşaat sırasında karşılaşılan zorlukları “Karşılaştığımız ana zorluklardan biri, müşteriler belediye yetkililerinden bunun için zaten izin almış olduğundan, önceden tanımlanmış bir bina hacmiyle çalışıyor olmamızdı. Bu, yapı formuna müdahalemizi sınırladı. Bizim için zorluk, bina kabuğuna ekleyeceğimiz sadece estetik bir katman değil, konut sakinleri için algılanabilir değer yaratan tasarım müdahaleleri için bir mantık aramaktı. Bir sonraki zorluk, tuğla gibi basit bir malzemeye bakmak ve kullanımını tipik olarak yapılandan daha ileriye nasıl taşıyabileceğimizi görmekti,” şeklinde ifade etmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın