Sığacık Yavaşlar Mı?

Bodrum Mimarlık Kitaplığı, 8 Ekim 2021 Cuma günü saat 19:00'da Selçuk Alten'in "Sığacık Yavaşlar Mı?" sunumuna ev sahipliği yapacak.

“Sığacık Yavaşlar Mı?” sunumu, Ege’de bir balıkçı köyü ile ilgili eski bir kitabın anlatımından yola çıkarak hazırlandı. Türkiye’de “Yavaş Şehir” uygulamalarının ilk örneği ve Seferihisar’ın bir mahallesi olan Sığacık’ta son yıllarda yaşanan değişim, “Yavaş Şehir” yaklaşımı ile “İzmir Modeli” açısından sunumda ele alınacak ve izlenimler, katılımcılar ile paylaşılacak.

Selçuk Alten Hakkında

1972 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 1996 yılına kadar özel sektöre ait çeşitli projelerin saha uygulamalarında yönetici olarak görev yaptı. Bu dönemde Türkiye’nin dışında Suudi Arabistan, Libya, Rusya’da çeşitli projelerde çalıştı. 1996’dan sonra sırasıyla Mesa Mesken Sanayi AŞ ve Tepe İnşaat AŞ’de Genel Müdürlük yaptı.

2001 yılından itibaren kurucu ortağı olduğu Pro-GE AŞ’nin bünyesinde halen sürdürdüğü aktif yönetim kurulu üyesi olarak proje yönetim hizmetleri alanında çalıştı. Bu süreç içinde kurulan stratejik ortaklıklar çerçevesinde Turner (ABD) ile proje yönetimi ve RLB (GB) ile yapı maliyeti için yapılan ortak çalışmalarda yer aldı. Proje yönetim alanında ortak çalışmalar yürüten ICPMA (International Construction Project Management Association) uluslararası meslek platformunun bir dönem yönetim kurulu üyeliğini yaptı. Türkiye’nin ilk “Akıllı Konutu” olarak anılan Sarıkonaklar (İstanbul.), Belpark Oteli (Antalya), İş Kuleleri (İstanbul), Bilgi Üniversitesi Silahtarağa Kampüsü (İstanbul), Maçka Palas Apartmanı Restorasyonu yönettiği projeler arasında yer alır.

Alten, hala İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde “Proje Yönetimi” dersleri vermektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın