NTV stüdyolarına Amerika’dan büyük ödül

NTV'nin yeni stüdyoları 'Set Madness' adlı yarışmada 2011'in 'En iyi seti' seçildi. Daha önce ABD dışından katılan hiçbir kanalın birinci olmadığı yarışmayı kazanan NTV böylece bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Clickspring Design’dan Erik Ulfers’in tasarladığı yeni NTV stüdyosu, ABD’de Newscast Studio’nun düzenlediği “Set Madness” adlı yarışmada 2011’in “En iyi seti” seçildi.

Newscast Studio tarafından her yıl düzenlenen ve oldukça zorlu geçen yarışmada Newscast Studio Set Madness 4 ayrı kategoride 16 kanal birbiriyle yarıştı.

NTV, internet üzerinden çok aşamalı düzenlenen yarışmanın ilk etabında Network Division kategorisinde, Çinli SMG’yle ve NBC’nin Nightly News/”Rock Center” seti de “Good Morning America” ile yarıştı.

MSNBC ile finale kalan NTV stüdyoları, bu yarışı da birinci bitirerek 2011’in “En iyi seti” seçildi.

Daha önce ABD dışından katılan hiçbir kanalın birinci olmadığı yarışmayı kazanan NTV böylece bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

‘YÜKSEK TEKNOLOJİ VE MODERN AYDINLATMALAR’
Newscast Studio, yarışmanın sonuçlarını şöyle duyurdu:

“Newscast Studio, 2011 yılının en iyi seti yarışmasının sonuçlarını açıklamaktan mutluluk duyar.

Bu yılki yarışmada birçok güçlü ve muhteşem setin katılımı nedeniyle tek aşamalı oylama sisteminden çok aşamalı oylama sistemine geçmeye karar verdik.

Ve kazanan?

Clickspring Design tarafından tasarlanan Türkiye’nin haber kanalı NTV yarışmayı birincilikle tamamladı. NTV setinde yüksek teknoloji ile bir çok yaratıcı projeksiyon, düz ekran ile aynı zamanda modern arkadan aydınlatmalar ve metal parçalar da kullanılmıştır.

Ana haber bölümü görseller ve manşetler için kullanılan geniş ekranların önünde yer alan ön kısmı camlı haber masasından oluşuyor. Yüksek camlar ve aydınlatma üniteleri ile çift sıra halinde yerleştirilmiş geniş düz ekranlar sayesinde daha da büyük görünen yüksek tavanlı stüdyo bu haliyle dev bir pencere izlenimi yaratıyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın