Mies van der Rohe Avrupa Çağdaş Mimarlık Ödülü 2009 Finalistleri Belirlendi

2008 yılı sonunda, 340 aday projenin ilan edilmesiyle başlayan Mies van der Rohe Avrupa Çağdaş Mimarlık Ödülü 2009 süreci devam ediyor.

Türkiye’den Emre Arolat Architects (EAA) ve Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri’nin (NSMH) tasarımı olan santralistanbul Çağdaş Sanat Müzesi, Foreign Office Architects (FOA) tasarımı Meydan Alışveriş Merkezi, Şanal Mimarlık tasarımı Levent’te Sosyal Kulüp, Şevki Pekin Mimarlık İnş. Ltd. Şti.’ye ait Yazlık Konut, Tabanlıoğlu Mimarlık tasarımı DMC Ankara Binası, TRafo-mimarlar’a ait Tekfen Yalıkavak Ev ve Otel Kompleksi ile YPT Yapı Planlama Tasarım’a ait Teni Evleri’nden oluşan 7 projenin aday gösterildiği ödül programının jürisi, Barselona’da toplandı ve geçtiğimiz günlerde 5 finalisti belirledi. Finale kalan projeler arasında, Türkiye’den katılan bu adaylar yer almıyor.

Bu finalistler, şu şekilde sıralanıyor:


Multimodal Center – Nice Tramway, Nice (Fransa), Atelier Marc Barani
Fotoğraf: Hardphot Schejbal


Zenith Music Hall, Strazburg (Fransa), Massimiliano and Doriana Fuksas
Fotoğraf: Moreno Maggi


University Luigi Bocconi, Milano (İtalya), Grafton Architects
Fotoğraf: Federico Brunetti


The Norwegian Opera & Ballet, Oslo (Norveç), Snøhetta
Fotoğraf: Jens Passoth


Library, Senior Citizens’ Centre and City Block Core Zone, Sant Antoni’s District, Barselona (İspanya), RCR Aranda Pigem Vilalta Arquitecte
Fotoğraf: Hisao Suzuki

Jüri üyeleri, Türkiye’den aday gösterilen projelerin finalistler arasına giremediği değerlendirme sonucunda belirlenen finalistler için, Avrupa mimarlık yeteneğinin, yaratıcılığının ve tasarımdaki yeniliklerin birer göstergesi oldukları ve çalışmaların kalitesinden etkilendikleri yorumunu yaptı.

Ödül süreci, finale kalan projelerin tasarımcılarının Nisan ayında Barselona’da tasarımlarını anlatan konferanslar vermesi ve ödül sahibinin Mayıs ayında belirlenmesiyle sona erecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın