Mekân, Tasarım ve Deprem Çalıştayı

Depremin yarattığı hasarın mimari/iç mimari ile olan güçlü ilişkisinden yola çıkarak Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1-4 Mart 2021 tarihleri arasında "Mekân, Tasarım ve Deprem" konulu bir çalıştay etkinliği düzenliyor.

Etkinlik kapsamında panel ve çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Panel konuşmacıları arasında, “Mimarlar için Sismik Tasarım” isimli kitabıyla öne çıkan Doç. Andrew Charleson ve Kandilli Rasathanesi Bilim Kurulu, Türkiye Deprem Mühendisliği Milli Komitesi ile Ulusal Deprem Konseyi üyesi Prof. Dr. Mehmet Nuray Aydınoğlu yer alıyor. Etkinliğe İçmimarlar Odası Ankara Şube Başkan Yardımcısı Ajda Zaim “Deprem ve İç Mimari Yaklaşım” başlıklı seminerle katkıda bulunacak. Ayrıca Bayraklı Belediyesi temsilcileri, İZMİMOD Başkanı Dr. İlker Kahraman, İçmimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Burcu Yazgan Parlak, İçmimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Kasım Soner ve Dr. Betül Bilge Özdamar konu ile ilgili çalışmalarına değinerek, iç mimari ve deprem ilişkili atölye çalışmasına katkıda bulunacaklar. Buna ek olarak, 3. ve 4. sınıf Mimarlık Bölümü öğrencileri, stüdyo yürütücüleri tarafından yürütülecek atölye çalışmalarında, deprem konusunu farklı alt başlıklar altında inceleyecekler.

Atöyle, tüm üniversitelerin Mimarlık/İç Mimarlık eğitimi alan 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerine açık. Etkinlikler hakkında detaylı bilgiye Fakülte web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından (Instagram; Facebook) ulaşılabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın