Kral Edward Dönemine Ait Bir Evin Modern Dönüşümü

Londra'daki Kral Edward dönemine ait yarı müstakil bir ev, CAN tarafından dağı andırdan çatısıyla bir aile için renkli ve farklı bir eve dönüştürülmüş.

Fotoğraflar: Jim Stephenson

Evde kullanılan malzemeler, şekiller ve renkler, farklı dokusal alanlar oluşturmak üzere özenle bir araya getirilmiş. Evin tasarım ipuçları Disneyland roller coasterları ve Trainspotting filminden bir sahne de dahil olmak üzere çok sayıda pop kültürü kaynağından alınmış.

Bahçeye doğru eğimli olan arazi evin arka tarafının zemin seviyesinin bir metre altına inmesine neden olmuş ve bu sayede yeni açık plan mutfak/yemek alanı doğrudan bahçeye bağlanmış. Birinci katın basit bir şekilde yeniden yapılandırılması ek bir yatak odası için alan sağlamış. Proje genelinde de yeni alanlar açmak ve bu alanları en verimli şekilde kullanmak üzerine odaklanılmış.

Evin tüm odalarında çok az sayıda sabit mobilya kullanılmış. Binanın mevcut dokusu geliştirilecek ısı yalıtımı sağlanmış. Mutfak ve dış pervaz kaplamalarında, geri dönüştürülmüş kesme tahtaları ve süt şişesi kapakları kullanılmış.

Binaya yapılan ekte bulunan lazerle kesilmiş kafes şeklindeki kirişler, high-tech mimariye atıfta bulunurken, diğer yandan değişen direk sütunlar, damalı karolar ve kısmen yıkılmış hissi veren tuğla duvarla birlikte mekanda gerçeküstü bir etki yaratmış. Üst katta, eski evin yapısını bozmadan, koridor duvarları kaldırılmış ve bu bölümün ışık alması sağlanmış.

Fayanslarla damalı şekilde düzenlenen banyoda evin orjinal karolarından ilham alınmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın