Peter Barber Architects’ten Uygun Fiyatlı Konut Projesi

Peter Barber Architects, Greenwich Londra'da uygun fiyatlı bir konut sitesi ile mikro bira fabrikası tasarladı.

Greenwich belediye meclisinin sahip olduğu, gayrimenkul geliştirme firması Meridian Home Start için inşa edilen proje, yerel halk için uygun fiyatlı kira olanağı sunan 29 daireden oluşuyor.

Evler, tanıdık bir kentsel düzen oluşturmak için Eltham’daki Rochester Way ile Briset Road arasında uzanan üç yaya caddesi boyunca düzenlenmiş.

“Rochester Way, sokak temelli bir konut sitesi. Proje, alışılmadık bir avlu/teras hibrit yerleşim tipine sahip.”
Peter Barber

Üçgen şeklindeki arsaya oturan site, toplamda 29 apartman dairesi içeriyor ve bu dairelerin çoğunlukla iki katlı, iki yatak odalı. Sitenin sonundaki üçgen şeklindeki parkın yanındaki üçüncü blokta ise peş peşe teraslı iki ve üç yatak odalı daireler yer alıyor.

Parkın yanı sıra, içinde mikro bira fabrikası olacak bir ticari birim, dalgalı bir çatısı ve bir dizi dairesel pencereleri ile konuttan ayrılıyor.

Sıralı evlerin her biri cadde tarafındaki bir avlu etrafında düzenlenmiş. Bu avluların çoğu zemin katta yatak odaları ile çevrili, ana yaşam alanı ve mutfak birinci katta yer alıyor. Çatı terasına doğrudan erişimi bulunuyor.

“35 yıldır, orta ve yüksek yoğunluklarda alçak katlı, sokak temelli kentsel konut yapmanın yollarını araştırıyoruz. Aynı zamanda yeni ev türleri ve kentsel yerleşim planları geliştirmeye devam ediyoruz.”
Peter Barber

Etiketler

Bir yanıt yazın