“Yeşil Bina- Yeşil Mahalle- Sürdürülebilir Kentsel Yaşam Konferansı” Yapıldı

16 Ekim Salı günü "1. Yeşil Bina-Yeşil Mahalle-Sürdürülebilir Kentsel Yaşam Konferansı" yapıldı.

Kadıköy Belediyesi ve TURKECO iş birliği ile gerçekleştirilen “Ekolojiye Duyarlı Sürdürülebilir Yerleşke Kriterlerinin Belirlenmesi Projesi” kapsamında 16 Ekim Salı günü “1. Yeşil Bina-Yeşil Mahalle-Sürdürülebilir Kentsel Yaşam Konferansı” yapıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, sürdürülebilir kentler elde etmek için öncelikli olarak enerji tasarrufu ve sera gazı salımı konularında önlemler alınması gerektiğini söyledi. Kadıköy Belediyesi binasında elektrik düzeneklerinde yapılan düzenlemeler ile 1 yıl içerisinde %34 enerji tasarrufu sağladıklarını belirten Öztürk, ilçede yeni yapılacak binaların sürdürülebilir yapılar olacağının altını çizdi.


Erol Özyurt

Kadıköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Erol Özyurt, Kadıköy ilçesi hakkında istatistiki bilgiler verdi. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi ile 6.000 konutun yıkılıp yeniden yapılacağını ve yeni yapılacak binalar ile enerji tasarrufu sağlanacağını ifade etti. Gri suların kullanılmasının da Fikirtepe ve çevresinde zorunlu hale getirileceğini söyledi.

Panelin diğer bir konuşmacısı olan Turkeco İnşaat ve Enerji CEO’su Duygu Erten, sürdürülebilir yeşil yerleşkeler için yol haritası sundu. Malmö ve Stockholm örnekleri ile yeşil yerleşke konusuna değinen Erten, yerleşke ölçeğinde ele alınması gereken kriterleri 4 maddede sıraladı: İklim ve Enerji, Ulaştırma, Ekoloji ve Kaynaklar (arazi kullanımı, malzeme seçimi, atık yönetimi, modern inşaat yöntemleri).

Etiketler

Bir yanıt yazın