Mimarisi ile Türkiye’de Öne Çıkan Oteller

Lüks otellerin artışı sayesinde mimarisi ile ön plana çıkan oteller de oldukça fazlalık göstermektedir. Duygu katılarak dekore edilen zarif tasarımlı oteller, unutulmaz bir tatil için fırsat oluşturmaktadır. Yalnızca tasarım açısından çarpıcı olmakla kalmayıp, aynı zamanda bulundukları konumu daha iyi hale getirmeye yardımcı olmuşlardır.

Hem restore edilen tarihi binalar hem de yeni ve amaca yönelik inşa edilmiş yapılar olsun, Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirlerde giderek artan sayıda cesur ve deneysel oteller görülmektedir. Bu otellere www.otelleri.net adresinden ulaşarak muhteşem bir tatilin kapılarını aralayabilirsiniz.

Max Royal Kemer Resort

Max Royal Kemer Resort, Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Kiriş beldesinde yer almaktadır. 150.000 metrekarelik bir alana sahip otel, konumu ve mimarisi sayesinde doğaya açılan bir kapı gibidir. Oldukça dik bir yamaçta uzanmakta olup, ağaçlar, eşsiz bitki örtüsü, tepeler, 2 adet koyu ve plajları ile karakter bakımından farklı güzelliklere sahiptir. Otel konukları ultra her şey dahil konsepti ile ağırlanmaktadır. Toplam 291 adet lüks süitleri ve özel havuzlu villaları ile düşlerin ötesinde bir tatil deneyimi edinmenize olanak tanımaktadır. Ayrıca birbirinden güzel dünya mutfağının lezzetlerini de 8 adet a’la carte restoranında beğeninize sunmaktadır. Denize sıfır konumu, özel plajı ve havuzları ile yaz tatilinin vazgeçilmezleri arasına girmiştir. Max Royal Kemer Resort’te ayrıca Spa & Wellness bölümü ile stresten uzaklaşabilir, eğlence dolu aktivite seçenekleri ile tatilinize bambaşka bir boyut kazandırabilirsiniz.

Swissotel Resort Bodrum Beach

Swissotel Resort Bodrum Beach, Muğla’nın her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından en sık tercih edilen Bodrum ilçesinde yer almaktadır. Bölgenin en yüksek noktasında konumlandırılmakla birlikte her noktasından deniz görülmektedir. Alplerden ilham alınarak tasarlanan çağdaş mimarisi ile göz kamaştırmaktadır. Otelin toplam 66 odası, bir dizi platform üzerinde, denize doğru basamaklı olarak düzenlenmiştir, böylece mümkün olan maksimum manzara sağlanmıştır. Misafirlerini oda kahvaltı konsepti ile ağırlamaktadır. 3 adet a’la carte restoranında Asya, Türk, Ege ve Akdeniz mutfaklarından klasikleşmiş yiyecekler servis edilmektedir. Denize sıfır konumu, açık ve kapalı havuzları ile güneşin ve yüzmenin tadını doyasıya çıkarmanıza olanak tanınmaktadır. Bunların yanı sıra geniş aktivite yelpazesine ve çeşitli Spa & Wellness olanaklarına sahiptir.

Golden Key Kartalkaya

Golden Key Kartalkaya, 2000 metre rakımda, Bolu iline bağlı Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan bir oteldir. Bölgede doğaya uyumlu mimari hakimdir, bu nedenle proje klasik dağ evinin modern bir yorumu olarak tasarlanmıştır. Bina, iç bahçe etrafına yerleştirilmiş, gün ışığından ve Köroğlu Dağları’nın manzarasından maksimum olarak yararlanacak şekilde konumlandırılmıştır. Her oda, manzara ile ilişkisi göz önünde bulundurularak farklı bir yaklaşımla tasarlanmıştır.

Yarım pansiyon konsepti ile misafirlerini karşılamaktadır. Golden Key Kartalkaya’nın 39 odası, manzaraya ve farklı pencere formlarına göre konumlandırılarak, ziyaretçilerin her geldiklerinde farklı bir odada kalıyormuş gibi hissetmelerini sağlamaktadır. Toplam 41 odaya sahiptir. Lezzet şöleni sunan otelde 1 adet a’la carte restoran yer almaktadır. Bütün bunların yanı sıra otel bünyesinde eğlence ve Spa & Welness olanakları da sağlanmaktadır.

Workinn Hotel

Workinn Hotel, Türkiye’nin hem iş hem de turistik amaçlı en çok ziyaret edilen illerinden birisi olan Gebze’de yer almaktadır. Yoğun bir trafik kavşağının yakınında yer almasından dolayı bir mola yeri atmosferini yaratmakta oldukça başarılıdır. Tektonik olarak bina iki ana bölüme ayrılmıştır. İlk bölümünü bar, lobi, restoran ve 13 adet toplantı salonu oluşturmaktadır. Diğer bölüm ise konaklama içindir.

Teknolojik ekipmanlar ile donatılmış toplam 162 odaya sahiptir. Misafirlerini oda kahvaltı konsepti ile ağırlamaktadır. Birbirinden güzel lezzetler için 1 adet a’la carte restoranı gün boyu hizmet sunmaktadır. Ayrıca iş temposundan yorulanların dinlenerek ve eğlenerek vakit geçirebilecekleri havuza ve Spa & Wellness bölümüne ev sahipliği yapmaktadır.


Bu içerik Berkay Öztürk tarafından arkitera.com için hazırlanmıştır.

Etiketler

Bir yanıt yazın