Dev Lastik Ördek Şimdi de Sidney’de

Florentijn Hofman'ın 15 metre yüksekliğindeki "Lastik Ördek"i Sidney sularında...

Hollandalı sanatçı Florentijn Hofman’ın tasarladığı, yüzen, dev lastik ördek kısa bir süre önce Darling Limanı’ndan suya indirildi. Şehrin genelinde üç hafta süren, sanat ve kültür etkinliklerinin düzenlendiği Sidney Festivali için görevlendirilen devasa ördek, bu yıl festival ziyaretçilerinin neşesini yerine getireceğe benziyor. 17 ülkeden 750’den fazla sanatçının katıldığı festival, durgun yaz ayları göz önüne alındığında dikkatleri üzerine çekecek, sükse yapacak bir şeylere ihtiyaç duyuyor. Hofman’ın ikonik parçalarının son örneği olan; PVC, şamandıra ve jeneratör kullanılarak üretilmiş; Sidney’in yanı sıra Osaka/Japonya, Sao Paulo/Brezilya, Auckland/ Yeni Zelanda sularını da şereflendiren; hemen hemen beş kat yüksekliğindeki lastik ördek bunu başaracak gibi gözüküyor.

15 m yüksekliğinde ve 18 metre genişliğindeki, olağandışı ölçülere sahip oyuncak Hofman’ın umulmadık yerlerde karşımıza çıkan devasa boyutlardaki çok sayıda mizahi enstalasyonlarından sadece biri. Hofman çalışması hakkında “Lastik Ördek sınır tanımıyor, insanlar arasında ayrımcılık yapmıyor ve herhangi bir politik çağrışımı yok. Dost canlısı, yüzen lastik ördek iyileştirici özelliklere de sahip, dünyevi stresleri tanımlamanın yanı sıra rahatlatıyor da. Lastik ördek, dost canlısı, uyumlu ve her yaştan insan için uygun,” diyor.

Neşeli “Lastik Ördek” bulunduğu ülkelerin sularını dev bir küvete dönüştürüyor ve çevre ile bağlantı oluşturmak için bir çocukluk nostaljisinden yola çıkıyor. Sanatı ve eğlenceyi mükemmel şekilde harmanlayan Hofman, çalışmalarıyla pop kültürünü doğayla birleştirirken, insan ve doğa arasında özgün bir ilişki kurmayı amaçlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın