2023 UNESCO Dünya Mimarlık Başkenti: Kopenhag

Kopenhag, 2023 yılında UIA Dünya Mimarlık Kongresi'ne ev sahipliği yapmaya ve UNESCO Dünya Mimarlık Başkenti olmaya hazırlanıyor.

“Dünya Mimarlık Başkenti” UNESCO tarafından UIA Dünya Mimarlık Kongresi’ne ev sahipliği yapan kentlere verilen bir unvan.

Kopenhag, 2017 yılında Seul’deki kongrede “Sürdürülebilir Gelecek”e odaklanan iddialı bir temayı sunduktan sonra  2023 Dünya Mimarlık Kongresi’ne ev sahipliği yapmaya hak kazanmıştı.

Kongre, 2-7 Temmuz 2023 tarihleri arasında düzenlenecek.

“Sorumlu bir şekilde tasarlayıp inşa ettiğimizde mimarlık sosyal fayda için büyük bir güçtür”

“Mimarlık tüm toplumları etkiliyor. Mevcut COVID-19 salgını, mimarlık ve tasarımın kriz zamanlarına uyum sağlamamıza ve geleceği daha iyi hale getirmemize, nasıl yardımcı olabileceğini gösteriyor. Mimarlık, gelecekteki sağlık ve çevresel felaketlerden kaçınmaya yardımcı olacak dersler uygulayarak toplumların iyileşmesine ve yeniden inşa edilmesine yardımcı olabilir. Sorumlu bir şekilde tasarlayıp inşa ettiğimizde mimarlık sosyal fayda için büyük bir güçtür.”
UIA Başkanı Thomas Vonier

Kopenhag, 2030 yılına kadar 17 maddelik BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşmak için mimarlığın sürdürülebilir şehir planlamasındaki rolüne odaklanarak ve mimarlığı teşvik etmeyi, tartışmayı, geliştirmeyi ve daha da görünür kılmayı amaçlıyor. Kopenhag’ın hedefleri arasında 2025 yılına kadar karbon nötr kent olmak da var.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın