“Karantina’da Mimarlık” Cephe Tasarım Yarışması

Mimarlar Odası'nın Van, Mersin, Bursa, Gaziantep ve Eskişehir şubelerince düzenlenen yarışmaya son başvuru tarihi 15 Mayıs.

  • Yarışma konusu serbest elle cephe tasarım çalışmasını içerir. Cephe için herhangi bir bina veya kat kısıtlaması yoktur. Tek şart serbest elle çizilmiş olmasıdır. Çalışmalarda kalem tipi ve renk skalası kısıtlaması bulunmamaktadır.Karantina günlerinde olduğumuzdan dolayıkullanılacak kağıt tipi de serbesttir.
  • Yarışmaya Mimarlar Odası’nın Van, Bursa Gaziantep, Mersin ve Eskişehir Şubelerine kayıtlı mimar ve öğrenci üyeleri katılabilir. Yarışmaya ilgili şubelerin Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri katılamaz.
  • Yarışmaya katılmak isteyen üyeler en fazla 2 adet çalışma gönderebilirler.
  • Çalışmanın üzerinde kesinlikle ad-soyad, paraf, imza ya da herhangi bir işaret bulunmayacaktır. Bulunan çalışmalar değerlendirilmeye alınmayacaktır.
  • Her Şube kendi özelinde jüri oluşturacak ve değerlendirme yapacaktır.
  • Üye ve öğrenci çalışmaları ayrı ayrı değerlendirilecektir. Her iki dalda 3’ er adet olmak üzere toplamda 6 çalışmaya ödül verilecektir.
  • Çalışma değerlendirilmeleri 3 tur halinde yapılacaktır. 1. turda 12 üye ve 12 öğrenci üye çalışması belirlenecektir. 2. turda 12 çalışmadan 6 üye ve 6 öğrenci üye çalışması belirlenecektir. 3. tur öncesi bu turdaki eserlerin çalışma kağıtlarının asılları istenecektir. Aslını ibra edemeyen veya serbest elle olmadığı anlaşılan çalışmalar değerlendirme dışı bırakılacaktır. Son olarak 3. turda 3 üye ve 3 öğrenci üye çalışması belirlenecek ve ödül alacak çalışmalar tespit edilecektir.
  • Yarışmada ödül alan ve yarışmaya katılan çalışmaların yayın, telif, kullanım ve sergileme hakkı eser sahipleriyle birlikte yarışmayı düzenleyen Şubelere ait olacaktır. Bu eserlerilgili Şubelerin arşivlerinde saklanacak ve ödül alan eserler bu Şubeler tarafından kitap, reklam, broşür, web sayfası ve benzeri basılı yayınlarda ve Mimarlık Haftası etkinliklerinde sanatçının ismi belirtilerek kullanılabilecektir.

Çalışmalar,
Van Şubesi Üyeleri: vanmimod@gmail.com
Bursa Şubesi Üyeleri; sekreterya@bursamimar.org.tr
Gaziantep Şubesi Üyeleri: info@gaziantepmimod.org.tr
Mersin Şubesi Üyeleri: mersin@mo.org.tr
Eskişehir Şubesi Üyeleri: mimodaesk@gmail.com
adresine gönderilecektir. Mail haricinde (posta veya elden teslim) gönderilen başvurular kabul edilmeyecektir.

Yarışma duyuru tarihi 3 Nisan 2020, son katılım tarihi 15 Mayıs 2020 tarihidir.

Yarışma jürileri her bir Şube’nin kendi web sayfasında ilan edilmiştir.

Yarışmayla ilgili tüm sorularınız için ilgili Şubelerle mail ve telefon yoluyla iletişime geçebilirsiniz.

ÖDÜLLER(ŞUBE ÖZELİNDE):

Birincilik ödülü        : Teknik Resim Kalem Seti (32 parça + rulo kalemlik + kağıt)
İkincilik ödülü         : Mimarlık Kitap Seti
Üçüncülük ödülü     : Hediye Çeki

*Her bir Şube’den dereceye girenler arasında Mimarlar Odası Genel Merkezi tarafından belirlenecek seçici kurul tarafından ayrıca bir değerlendirme yapılacak ve sıralamaya göre plaket verilecektir.

YARIŞMA SEKRETERYASI/İLETİŞİM

Van Şube
Y.Mimar Nisa YILMAZ GÜLBAY
E-posta: vanmimod@gmail.com
Tel: 0432 215 15 97 – 0 532 676 28 79

Bursa Şube
Mimar Ali ÖZTAŞ
E-posta: sekreterya@bursamimar.org.tr
Tel: 0224 453 56 00

Gaziantep Şube
Mimar Elif ŞİRAZ
E-posta: info@gaziantepmimod.org.tr
Tel: 0342 220 50 70

Mersin Şube
Mimar Aylin TOPÇU
E-posta: mersin@mo.org.tr
Tel: 0324 327 99 33

Eskişehir Şube
Mimar Ozan KILIÇ
E-posta: mimodaesk@gmail.com
Tel: 0222 231 7213 – 0532 242 34 26

Etiketler

3 yorum

  • ALİ KARAASLAN says:

    Ben tüm kurumlar arasında mimarlar odası kadar gereksiz bir kurum görmedim. il kurumları dere beylik gibi davranıyor. 5 oda anlaşmış kendi aralarında yarışma yapıyor. Bu odaların anlaşıpta diğerlerinin katılmamasının nedeni nedir çok merak ediyorum. Siz anca bizden zorunlu para toplayıp yeme içme partileri verin.

  • erhan kalıpçı says:

    Bu yarışmayı bakanlık veya diğer devlet kurumları yapsa yerden yere vurulurdu. jüri belli olmadan yarışma mı ilan edilir. demek ki jüri laf olsun diye olacak. evet küçük çaplı bir yarışma ama eleştirdiğin şeyi yapmak da yeni moda

  • Rıdvan Kutlutan says:

    Bu yarışmanın ismi “mimari desen yarışması” olmalıydı.

Bir yanıt yazın