“Emek bizim İstanbul bizim”

Emek Bizim İstanbul Bizim İnsiyatifi, 11 Mart pazartesi günü tarihi Cercle D'orient binasına inşaat iskelelerinin konulmasını protesto ederek, iskelelerin restarasyon sürecini değil, AVM sürecini başlattığını söyledi.

İstiklal Caddesi’ndeki Emek Sineması ve İnci Pastanesi’ni de içine alan Cercle D’orient binası önüne toplanan insiyatif üyeri, “Emek sermaye ile uzlaşmayacak”, “Emek bizim İstanbul bizim”sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Fırat Yücel, İstiklal Caddesi üzerinde hergün yeni bir binanın satıldığını, ahşap panellerle sözde yenilendiğini belirterek, “Bu ahşap perdelerin arkasında en son Demirören AVM kazuleti çıktığı için bizler üç yıldır yürüttüğümüz mücadeleye karşın başlatılan bu müdahalenin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Haksız ve hukuksuz bir şekilde sermayeye devredilen Cercle D’orient binası Sosyal Güvenlik Kurumu’na, yani kamuya yani bizlere aittir” dedi.

Tarihi binanın yıkılmaması için kararlı mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Yücel, şöyle devam etti: “Yurttaşları, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yenileme ve Anıtlar Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, Beyoğlu Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nden hesap sormaya davet ediyoruz. Kamer İnşaat’ın yürütmekte olduğu proje ivedilikle durdurulmalı, Emek Sineması yerinde ve olduğu gibi restore edilmeli, kamusal yarar gereği ticari olmayan, bağımsız bir sinematek/kültür merkezi olarak düzenlenerek aynı ilkeleri paylaşan sinemacılar ve kurumların kullanımına açılmalıdır.”

Etiketler

Bir yanıt yazın