İstanbul’daki tarihi kütüphaneler yenileniyor

İstanbul İl Özel İdaresi, tarihi kütüphaneleri ve büyük arşivleri yeniliyor.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nin yenilemesi çalışmaları yüzde 95 oranında tamamlanırken, 2009 yılında başlayan çalışmalar bahçe ve meydan düzenlenmesiyle sona erecek. 4 milyon 234 bin lira bütçeyle yapılan mekan, sergi ve konferansların yapıldığı kültür merkezi olarak hizmet verecek.

Mimar Sinan’ın hayatının sonlarında tasarladığı Şemsi Paşa Halk Kütüphanesi’nin 611 bin 654 lira bütçeyle, Haziran 2012’de başlayan yenileme çalışmalarının yakın bir zamanda bitirilmesi planlanıyor.

I. Mahmut Kütüphanesi’nin geçen yıl 1 milyon 273 bin lira bütçeyle başlayan restorasyon çalışmaları bu yıl sonuçlandırılacak. Laleli’deki Koca Ragıp Paşa Kütüphanesi’nin yenileme çalışmalarının birinci aşaması 1 milyon 634 bin lira bütçeyle geçen yıl tamamlanırken, ikinci aşaması yapılan ihale ile karara bağlandı.

Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi’nin elektrik imalatı 359 bin 230 lira bütçeyle yapılırken, Meşihat Arşivi defter ve belgelerinin elektronik ortama aktarılması sağlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın