ArkiPARC 2013’te Bodrum’un Geleceği Konuşuldu

Ali Pamir moderatörlüğündeki “Bodrum'un Gelecek Vizyonu” oturumunda konuşmacılar Haluk Bilgin, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Astay Gayrimenkul'den Atilla Öztürk, Andrew Jacobs ve Orijin Grubu Gayrimenkul Yatırımları'ndan Hakan Kurt oldu.

Ali Pamir’in soru cevap şeklinde oturumu yönlendirmesiyle interaktif biçimde süren oturumun ilk konuşmacısı Haluk Bilgin oldu. Konuşmasında Bodrum’un içinde yer aldığı kent planlarından bahseden Bilgin, Bakanlık olarak Bodrum’un tek bir kent olarak değil Türkiye’nin, Ege Bölgesi’nin içindeki konumuna göre planlama yaptıklarını vurguladı. Bodrum’un tarihi, kültürel ve turistik değerinin yüksek olmasından dolayı rantın da çok yüksek olduğu bir bölge olduğunu belirten Bilgin, Bodrum’un dahil olduğu planları ince eleyip sık dokuyarak geliştirdiklerini söyledi.

Bilgin’den sonra söz alan Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ise stratejik planlar ile turizm arasındaki ilişkiyi aktardı. Stratejik planların özellikle turizmden geçimini sağlayan kentlerde çok önemli olduğunu belirten Saruhan, yatırımcının, ticaretçinin, sosyal ortamın birçok sorununun bulunduğunu, bu sorunların ise stratejik planlar geliştirilerek çözüme kavuşturulacağının altını çizdi.

Saruhan’dan sonra konuşmasına başlayan Atilla Öztürk ise Astay Gayrimenkul olarak Bodrum’da gerçekleştirdikleri yatırımlardan bahsetti. “Rantın olmadığı yerde pazar yoktur” diyen Öztürk, İstanbul’un pazar değeri ile Bodrum’un pazar değerinin neredeyse aynı olduğunu belirtti. İstanbul’daki Four Seasons otelleri yatırımından sonra İstanbul dışında yatırım yapılabilecek bir bölge olarak ilk akıllarına gelen bölgenin Bodrum olduğunu söyleyen Öztürk, pazarların organik ve plansız bir şekilde geliştiğini, herhangi bir plan dahilinde pazarların ortaya çıkamayacağını belirtti ve “Stratejik planların ortaya çıkmasını beklersek yol kat edemeyiz.” şeklinde konuştu.

Öztürk’ten sonra söz alan Andrew Jacobs ise konuşmasında Bodrum’un potansiyellerinden bahsetti. Bodrum’da kıyı kullanımının önemli düzeyde olduğunu belirten Jacobs aşırı gelişme ve yatırım konusunda ise dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Son konuşmacı Hakan Kurt ise Orjin Grubu olarak Bodrum’daki yatırımlarından söz etti. Bodrum’u, üst gelir gurubuna hitap eden yatırımların gerçekleşebileceği bir bölge olduğu için seçtiklerini söyleyen Kurt, gerçekleştirdikleri yatırımlarla Bodrum’u Portofino haline getirmek istediklerini belirtirken Bakanlığın plan kararlarının ise yatırımların gelişimine ket vurduğunun altını çizdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın