Açık Havayla Bütünleşen AVM Dönemi Başlıyor

İstanbul, dünya genelinde 2012 yılı içinde açılan alışveriş merkezleri sıralamasında 5. sırada, Avrupa’da ise birinci sırada yer alıyor.

Alışveriş Merkezi Konseyi Uluslararası Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Avi Alkaş, İstanbul’da alışveriş merkezi sayısının 100’ü aştığını ve artık 4. Nesil AVM’lerin yapılacağını söyledi. Yeni yapılacak alışveriş merkezlerinin açık havayla bütünleşeceğini belirten Alkaş, 2015’te bu sayının toplamda 400’ü aşacağını, bu merkezlerin tarzının değişeceğini ifade etti. Kaynak Eğitim ve Kültür Derneği’nde, ‘Ustasından’ programı kapsamında her ay farklı sektörlerde alanında uzman kişiler bir araya geliyor. Programın bu ayki konuğu Alışveriş Merkezi Konseyi Uluslararası Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Jones Lang Lasalle ve Türkiye Başkanı Avi Alkaş oldu. Kaynak Holding yöneticileri, NT, Sürat Kargo ve çeşitli alanlarda genel müdürlerin katıldığı programda alışveriş merkezlerinin geleceği tartışıldı.

Alkaş, artık insanların alışveriş merkezlerinin dışa kapalı olmasından memnun kalmadığını belirterek, “Birçok alışveriş merkezi geçmişte tamamen içe kapanık, insanlar içeri girdiğinde dışarıdan bağımsızdı. Hâlâ tamamen duvar olan alışveriş merkezleri var. Artık insanların istekleri doğrultusunda açık havayla bütünleşen, hatta alışveriş caddesinden kapalı yerler yapmaya başlıyoruz.” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın