Sabancı Öğretmenevi’ni Gördünüz Mü?

İstanbul'a yakışır bir inci… Sabancı Öğretmenevi bahar aylarında ziyaretçileri için son hazırlıklarını tamamladı.

1932 öğretim yılında ilkokul olarak hizmete başlayan bina, Hacı Ömer Sabancı Vakfı ile İstanbul Valiliği arasında imzalanan protokol gereğince restore edilerek öğretmenevi haline dönüştürülmüştü. 1988 yılında Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Hasan Celal Güzel tarafından hizmete açıldı.

 2007 yılında göreve başlayan kurumun restaurant, kafeterya, mutfak, resepsiyon, halkla ilişkiler, bahçe düzeni ve diğer hizmet üniteleri binayı daha verimli ve sağlıklı hale getirerek, yeni bir çehre kazanmasını sağlamaya devam ediyor. Sabancı Öğretmenevi ve ASO yeni yüzü ve kaliteli hizmet anlayışıyla boğazın eşsiz güzelliğini birleştirerek, üyelerine, üye yakınlarına ve tüm kamuya hizmet vermektedir.

Eşsiz doğa manzarası ve boğaz sefası eşliğinde kahvenizi yudumlayıp keyifle vakit geçirebileceğiniz bir mekan olma özelliğine sahip olmaya devam ediyor. Sabancı Öğretmenevi; konaklama, yeme-içme, düğün organizasyonlarıyla boğazda en gözde mekanlardan birisi konumunda yer aldı. Kahvaltı, yemek, düğün, nişan, sünnet, toplantı ve her türlü organizasyonlarınız için mükemmel bir yer. Kendine ait iskelesi ve muhteşem teras manzarası ile de birçok düğünün tercih sebebi olan öğretmenevinin çiçeklerle dolu bahçesi masal gibi bir zaman geçirmenizi sağlayacak.

Kafeteryada oturup boğaza çarşı kahvenizi yudumlamak size eşsiz bir keyif verecek. Solunuzda Küçüksu Kasrı, karşınıza Rumeli Hisarı, sağınızda ise Anadolu Hisarı, tarihi surlar, Aşiyan, köprü manzarası ve elbette İstanbul Boğazı’nın eşsiz güzelliğini, kaliteli hizmet anlayışı ile sizlere sunan, dört mevsim ve günün her saatinde keyifli zamanlar geçirebileceğiniz güzide bir mekan…

Sabancı Öğretmenevi, akademik kadrosu, bilgi birikimi ve beşeri ilişkilerdeki yetkinliği sayesinde ‘Hizmet uzmanlığı’nı hedef alan bir kurum.Sabancı Öğretmenevi’ne yönetici olarak atanan Ayşe Erol, kısa süre içinde kurumda yaptığı değişikliklerle kurumu 5 yıldızlı otel haline getirdi. Ayşe Erol, Resim Öğretmeni olması nedeniyle Sabancı Öğretmenevi’ni modern ve estetik bir görünüme kavuşturmuş durumda. Öğretmenevi’nin her tarafı resimlerle donanmış, masalar Fransız dantel örtüleriyle süslenmiş haliyle dikkat çekiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın