RAF, 2015’te Yine Mütevazı Değil

Yeni ürün tanıtımları, yeni dosyası ve projesiyle RAF, Ocak Sayısıyla Türkiye'nin Ürün Dergisi olma iddiasını sürdürüyor.

Kapağında, Kapak Tasarım Yarışması’nın birincisi yer alan RAF, 2015’e yeni ürün tanıtımları ve yeni bölümüyle başlıyor. Her sayısında öne çıkan projelere yer veren derginin bu ayki konuğu Next Level Ankara. İlk kez bu sayıda yer alan “Fabrika Dosyası” ise ürünlerin üretildiği mutfağa giriyor ve ilk olarak Kalebodur’un Çan’da (Çanakkale) yer alan Kalesinterflex fabrikasını ziyaret ediyor.

Kapakta, Yarışma Birincisi Var

162 kişinin başvuruda bulunduğu 2015 RAF Kapak Tasarım Yarışması’nın kazananı Aslı Yıldız oldu. Yarışma kazananı, tasarımına “QR City” ismini vermiş. 2009 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü, 2014’te ODTÜ Bina Bilgisi Yüksek Lisans Programı’nı tamamlayan Yıldız, Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapıyor. 

 

Brigitte Weber Mimarlık’ın Tasarımı “Next Level Ankara” Proje Bölümü’nde Tanıtıldı

Ankara Eskişehir Yolu üzerinde bulunan Next Level Projesi; içinde ofis, rezidans ve alışveriş merkezi bulunduruyor.

Brigitte Weber Architects karma yapıyı şöyle anlatıyor: “Ankara’daki Eskişehir-Konya yollarının aksları, bölgeyi şehrin en hızlı gelişen ve değerli yeri haline getiriyor. Ana ulaşım arterleri olan bu kuzey-güney, doğu-batı kesişim noktası, aynı zamanda iş dünyası ve sosyal hayatın bir merkezde toplandığı, modern yaşam tarzını benimseyen insanların yeni yaşam alanı haline dönüştü. Next Level, bu stratejik konumdan esinlenen, bölgenin gelişimini ve bu aktif yaşamı, binaların genel formuna ve dış cephesine yansıtan, ofis, rezidans ve AVM özellikli Başkent’in ilk karma kullanımlı projesi olarak tasarlandı.”

RAF’ın Yeni Bölümü “Fabrika Dosyası”nda Kalesinterflex Fabrikası Yer Alıyor

RAF Ürün Dergisi, yıllardır yer verdiği ürünlerin mutfağına yani fabrikalarına 2015 itibariyle yeni bölümü “Fabrika Dosyası” kapsamında girmeyi hedefliyor. RAF’a ilk kapılarını açan ise Kalebodur’un Çan’daki (Çanakkale) Kalesinterflex Fabrikası oldu. Fotoğrafçı Cemal Emden’in fotoğraflarıyla hazırlanan dosyada, Kalesinterflex’in üretim aşaması anlatıldı. Detaylı bilgi ve fotoğraflar için Fabrika Dosyası‘na göz atabilirsiniz.

RAF Ürün Dergisi’nde Gelecek Proje Dosyası: Piri Reis Üniversitesi

Kreatif Mimarlık, yapımı 2014 yılında biten üniversite projesini anlatıyor:

“Denizcilik üzerine yükseköğretim ve uygulamalı eğitim veren Piri Reis Üniversitesi, gerek mimarisi gerekse eğitim yaklaşımıyla öncü bir üniversite olarak Tuzla’da kuruldu. 60.000 m2’lik alana yayılan ve 8 bloktan oluşan bu proje Kreatif Mimarlık tarafından üç yıllık bir sürede geliştirildi. Süreç başında üniversite heyeti ile birlikte Amerika, İngiltere, Japonya ve Çin’deki denizcilik üniversitelerinin kampüslerine teknik ziyaretler yapılarak en yeni teknoloji ve yaklaşımlar araştırıldı.”

RAF Ürün Dergisi’nin içeriğine www.raf.com.tr adresinden ulaşabilir, RAF 54 Ocak Sayısı’ndaki yeni malzemeleri ve özelliklerini inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın