Google’dan Şehir Teknolojileri için Yeni Proje

Google(Alphebet)’in yeni şirketi ‘Sidewalks Lab’ şehir ölçeğinde geliştirdiği teknolojilerle kent yaşamını iyileştirmeyi hedefliyor.

Teknolojiyle insan hayatını her ölçekte bütünleştiren projeler geliştiren Google’ın son projesi “Sidewalk Labs” haziran ayında internetten duyuruldu. Sidewalk Labs’in çıkış cümlesi “Görevimiz, kentsel problemlerin çözümleri için teknolojiyi kullanarak şehir yaşamını herkes için iyileştirmek.”

Google’ın CEO’su Larry Page, şehrin pek çok sorununun birbiriyle bağlantılı olduğunu ve en temel ilkelerden başlayarak şehir hayatını etkileyen pek çok faktörü içeren büyük resmi elde etmenin yeni teknolojiler ve ortaklıklar geliştirmeye yardımcı olacağını ifade ediyor. Google+’ta paylaştığı iletisinde “Sidewalk; geçim giderleri, şehir içi ulaşım, enerji kullanımı gibi konularda kentsel teknolojiler geliştirerek şehir hayatını herkes için iyileştirmeye odaklanıyor.” diyor.

Sidewalk Labs’in başındaki Dan Doctoroff ise bütün dünyadaki şehirler için tarihi bir dönemin başında olduğumuzu, 2050 yılında şehirlerde yaşayan nüfusun iki katına çıkacağını ve beraberinde çevresel, sosyoekonomik ve sağlık sorunlarını da katlayacağını söylüyor ve ekliyor “Bu dönemde teknolojik yenilikler daha verimli, duyarlı ve esnek topluluklar tasarlamak için kullanılabilir. Sidewalk’la şehir ölçeğinde teknolojik ürünlerin, platformların ve altyapıların gelişimini teşvik ederek bütün dünyada şehir hayatını iyileştirmeyi amaçlıyoruz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın