Çocukların Renklendirdiği Bir Çocuk Oyun Alanı

İtalyan tasarım stüdyosu Mathery Studio'nun yaptığı Tubo çocuk oyun alanı, ebebeyinler alışveriş ederken çocukların zaman geçirebilecekleri alanlardan bir tanesi.

Basit bir malzemeden ve eylemden, delikli yüzeyden ve bu yüzeylere köpük sokmaktan yola çıkan stüdyo, boyama kitaplarını üçüncü boyuta taşıyor. Proje çocuklara mekanı renklendirme olanağı veriyor.

Mathery Studio, Tubo çocuk oyun alanı projesini anlatıyor:

Hanzhou Uluslararası Tasarım Festivali’nin parçası olarak IN77 alışveriş merkezinde etlileşimli bir çocuk bölümü tasarlamamız istendi.

Abartılmış ölçeklerde panoları anımsatan yüzeylerle Tubo renklendirme fikrini iki boyuttan üç boyuta taşıyor. Perfore bir yüzeyin etrafını çerçevelediği mekânda tüp şeklinde köpüklerle dolu bir tane havuz ve on altı tane dev ölçekli, yemek formunda, beyaz yapı bulunuyor. Her bir yapının eğimli beyaz yüzeyleri aynı alanı çevreleyen panolar gibi delikli bir yapıya sahip. Kocaman boylarda bir mantar, havuç, brokoli, yumurta, muz ve karides ve alışveriş listesindeki diğer yapılar beraberce bir yemek peyzajı oluşturuyorlar.

Çocuklar tüp şeklindeki renkli köpükleri yüzeylerdeki deliklere sokarak mekânı renklendiriyorlar.  Köpükleri bağlayarak, yapıştırarak veya istedikleri herhangi başka bir şekilde kullanarak üç boyutlu alanı renklendirebiliyorlar ve zamanla mekânı çeşit çeşit tüylü meyvelerle kaplı bir alana dönüştürüyorlar.

Etiketler

Bir yanıt yazın