+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Carve & Construct

Carve & Construct

5 Aralık 2018, 09:21
  defa okundu.

Bahceşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü 2016 yılı mezunu Mert Kansu'nun "Architecture MasterPrize" proje yarışmasının, Eğitim Binaları kategorisinde ve "World Architecture Community" proje yarışmasında 2 ödül aldığı projesi.

University of Virginia (A.B.D.) yüksek lisans öğrencisi Mert Kansu'nun "Carve & Construct" başlıklı projesi, University of Virginia mimarlık okulunun ek binası için yapılan bir tasarım olup ARCH 8020 (Bahar 2018) stüdyosunda tamamlanmıştır. Architecture Masterprize ödülü etkinliği 2019'da İspanya'da bulunan Guggenheim Bilbao Müzesinde düzenlenecek ve proje AMP Book of Architecture'da yayınlanacak.

PROJE RAPORU

CARVE & CONSTRUCT
Architecture for Higher Education, West Addition for The School of Architecture

İhtiyaçların ve gereksinimlerin, ekonomiğin ve nişin, oyulan ve inşa edilenin arasındaki dengeyi bulmayı hedefleyen eklenti projesi, University of Virginia School of Architecture'ın bulunduğu, Campbell Hall için erişilebilir bir öneri verirken mimarlık eğitiminin değişmekte olan tanımlarını da göz ardı etmemektedir. Eş zamanlı olarak, üniversite kendisi için bir eklenti projesi inşa etmeyi planlarken söz konusu bu mimari keşif, çözümlenmesini mimari bir melez olarak, fabrika ve okul fonksiyonlarının kesişiminde bulur. Bulunduğu bağlamı ve kampüsün üç asırlık karakterini göz önünde bulundururken proje, mimarlık fakültesinin merkezi kamusal alanını ve okulun yeni yüzünü tanımlar.

Mimarlık fakültesi batı eklentisi olan proje, köklerini fakülte binasının kırk yılı aşan evrim sürecinin incelenmesinden alır. Proje mevcut binaların karakterlerini korur ve gerekli fonksiyonel alanları sağlarken, fakülte binasının "ana bina ve eklenti" arasında kurulmuş olan diyaloğu destekler. Batı eklentisi projesinin önermesi, stereotomik ve tektonik veya, kazılan ve inşa edilenin arasındaki ilişkiyi sahneler. Proje kapsamında mevcutta bulunan batı atölye kanadı renöve edilir ve prefabrik tabanın üzerinde, programlanmış çelik kutuların yerleştirilmesi ile okula yeni stüdyo, sınıf ve ortak çalışma alanları kazandırılır. Okulun bütçesel sınırları ve sürekli akademik aktivitesi gözüne alınarak proje fazlar halinde inşa edilmek üzere tasarlanmıştır. İnşa mevcut kısımlarda, "oyulan programlar" ile başlar ve mevcut batı kanadının üzerine eklenen "inşa edilen" programlar ile son bulur.

Projeyi güney aksı doğrultusunda kesen kütle, stüdyo ve ofis alanları arasında tampon alan vazifesi görür, atölye-stüdyo sirkülasyonunun omurgasını oluşturur. Bu yapı kampüse ana yoldan giriş yapan ziyaretçiler için projenin batı cephesini tanımlar ve Blue Ridge Dağlarına doğru uzanır. Sınıfları bulunduran söz konusu kütlenin bu hareketi, öğrencilere yöresel bağlamda bulunan tarihi bir üniversitede okuduklarını ancak, geleceğe uzanabilecek ve global düşünebileceklerini hatırlatır. 

Linkler:

https://architectureprize.com/winners/winner.php?id=3633
https://worldarchitecture.org/architecture-projects/hpnnp/carve_construct-project-pages.html
https://www.arch.virginia.edu/news/mert-kansu-(m-arch)-wins-international-prize-for-campbell-hall-addition-proposal

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!
Künye
Proje Yeri: Virjinya
Proje Tipi Grubu: Eğitim
Tasarım Ekibi: Mert Kansu
İlgili Projeler