+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
The Apple Store

The Apple Store

12 Şubat 2018, 14:39
  defa okundu.

Tarihi özelliklerin korunduğu The Apple Store projesi, yapı malzemelerinin çağdaş kombinasyonlarını da bugüne taşıyor.

The Apple Store projesi, Kent şehrinin Goudhurst bölgesinin merkezinde yer alıyor. Proje kapsamında bir elma paketleme istasyonu, beş yatak odalı bir aile evine dönüştürülüyor. Bununla birlikte üç kat yüksekliğindeki yoga stüdyosu, fotoğraf atölyesi, yüzme havuzu ve çalışma alanları da proje kapsamında yer alıyor.

Orijinal meyve paketleme istasyonunun görsel bütünlüğü, ölçeği ve yapısı tamamen korunuyor. Yeni oluşturulan yaşama ve çalışma alanları bu koruma kuralları altında şekilleniyor. Yapının doğusunda esnek stüdyo alanları, batısında ise yaşam alanları yer alıyor. Binanın en uzak ucunda ise 5m*10 m ölçülerinde bir yüzme havuzu da bulunuyor.

Açık planlar huş ağacından imal edilen kontrplak kayar kapılarla bölünüyor. Zemin katta bulunan ortak alanlar ve üst katlarda yer alan özel alanlar evin merkezinde yer alan bir iç avlu etrafında konumlanıyor. Bu geniş alan içinde yer alan atölye, yoga stüdyosu ve badminton kortunun yüzeyleri metal kirişler ile görsel bütünlük sağlaması amacıyla beyaza boyanıyor. Ana yaşam alanları, yapıyı çevreleyen ormanlık alan ile geniş açıklıklar sayesinde iletişime geçebiliyor. Binanın tarihine de referans vermesi amacıyla bir elma bahçesi de proje kapsamında yer alıyor.

Bina zemininde cilalı beton zeminler kesintisiz olarak devam ediyor. Düşük maliyetli malzemeler kullanılırken aynı zamanda kaliteli iç mekanlar kullanıcıya sunuluyor. Tarihi özellikleri koruyan bu proje çağdaş kombinasyonları da bugüne taşıyor.

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!
Künye
Proje Yeri: Goudhurst, İngiltere
Proje Ofisi: pH+
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
Proje Başlangıç Yılı: 2016
Toplam İnşaat Alanı:
İlgili Projeler