+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Naman Konferans Salonu

Naman Konferans Salonu

27 Ocak 2017, 12:12
  defa okundu.

Vo Trong Nghia Architects tarafından Vietnam'da tasarlanan bina bambu çerçevelerin yan yana gelmesiyle etkileyici bir bambu tonoz üretiyor.

Naman Retreat, ziyaretçilerine fiziksel ve zihinsel dinlenme vadediyor. Modern ve huzurlu bir konaklama sunmayı hedefleyen otel; yeşili, doğal taşı ve bambuyu ahenkle bir araya getiren bir tasarıma sahip.

Konferans Salonu:

Konferans salonu merkeze gelen ziyaretçilerin, resepsiyona yaklaşırken karşılaştıkları ilk bina. 300 kişilik salon konferans, konser ve toplantılar için kullanılabiliyor. Asimetrik kırma çatısı olan yapı dikdörtgen plana sahip. Bambu tonozlardan oluşan strüktür, yapıya etkileyici ve ikonik bir görünüş veriyor. Bina birbirine paralel iki mekândan oluşuyor, kapalı ve açık holler. Dış koridor açık havada lobi işlevi görüyor ve ziyaretçileri karşılıyor. 

Ana taşıyıcı strükütür, ana holün 13.5 metrelik ve giriş koridorunun 4 metrelik açıklıklarını geçen bamboo çerçevelerden oluşuyor. Ana strüktürün parçası olan eğimli bambular kemer etkisi veriyor. Cam cephenin geriden başlaması strüktürün dışarıdan görünür olmasını sağlıyor.

Binada iki tip bambu kullanımış. Düz kolonlar için, 8 metreye ulaşabilen uzunluğundan ve gücünden dolayı “Luong” bambu tercih edilmiş. Kemerler için ise esnek bir malzeme olan “Tam Vong” bambu tercih edilmiş. Bambu tiplerinin özelliklerine ve onları en verimli şekilde beraber kullanılmalarına dikkat edilmiş.

İş verenin esnek ve büyük bir açık mekân talebinde bulunmasının yanında, karşılanabilir bir inşa maliyeti ve hızlı bir bitiriş istemesi, malzeme olarak bambunun seçilmesinde etkili olmuş. Yerel ve karşılanabilir bir malzeme olan bambu bu gerekliliklerin hepsine cevap vermiş. Bambu çerçevelerin zeminde imal edilip ayağa kaldırılmaları inşanın hızlanmasını sağlamış.

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!
Künye
Proje Yeri: Vietnam
Proje Tipi: Kültür Merkezi
Proje Tipi Grubu: Kültür
Tasarım Ekibi: Vo Trong Nghia, Dau Nhat Quang
Fotoğraf: Hiroyuki Oki
İnşaat Bitiş Yılı: 2015
İlgili Projeler