+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
S&S Evi

S&S Evi

8 Şubat 2016, 14:00
  defa okundu.

Besonias Almeida Arquitectos, Arjantin'de yaptığı ev projesinde iç avluyu kullanarak evi birbirinden bağımsız iki kütleye ayırıyor ve araziye yerleşimi kolaylaştırıyor.

Projenin mimarları anlatıyor:

S&S evinin inşa edileceği arsa yeni ağaçlandırılan bölgedeki bir kum tepesindeydi. İstenilen sade bir form ve bakımı kolay bir evdi. 

Yaz aylarında evde üç çocuklu bir aile kalacaktı. Ev, sakinlerinin beraber vakit geçirebileceği geniş bir ortak mekâna, bu mekânla ilişkilenen bir mutfağa ve ormana uzanan bir açık alana sahip olmalıydı. 

Tek bir hacim olarak tasarlanan ev dışarıdan belli olmayan bir avluyla iki bölüme ayrıldı. Bu avlu, birbirinden ayırdığı iki bölümün kum tepesinin üzerine ayrı ayrı oturabilmesini sağladı. Aralarında 0,45 m yükseklik farkı olan iki bölüm evin girişi olarak çalışan hafif eğimli bir rampayla bağlandı. Rampanın betondan pergola ile örtülmesi kütlenin bir bütün olarak algılanmasını sağladı.

Evin sokak cephesine bakan hacimde yatak odaları çözüldü. Bu cephede mahremiyeti sağlamak ve yakıcı güneş ışığından korunmak için güneş kırıcılar kullanıldı. Daha sosyal olan mekânlar ve teras ise ormana bakan eğim yönünde inşa edildi.

Yapının ormana bakan tarafında inşa edilen ortak alanların evin iç avlusuyla da güçlü bir görsel ve işlevsel ilişki içinde olması sağlandı. Yapıya girişin yapıldığı rampa ve devamındaki iç avlu, stratejik pozisyonları, yapıya kattıkları mekânsal kalite ve iç mekânların ışığına olan etkileriyle tasarımın en önemli aktörleri haline geldi.

Reklam

Etiketler


Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!
Künye
Proje Yeri: Arjantin, Pinamar
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
Yardımcı: Diorella Fortunati
Proje Bitiş Yılı: 2015
Arsa Alanı: 810 m²
Toplam İnşaat Alanı: 153 m²
İlgili Projeler