Klong Toey Community Lantern

Bangkok'ta Klong Toey halkının isteği üzerine harekete geçen TYIN tegnestue Architects sponsorlar eşliğinde bir kamusal merkez inşa etti.

Klong Toey, Bangkok’un gecekondu bölgesinin en büyük ve en eski yerleşimi. 140.000’den fazla insanın yaşadığı bölgede devlet desteği nadiren görülüyor.

Alanda sağlık, temizlik, parasız eğitim ve elektrik hizmetlerinin sağlanmaması gibi büyük toplumsal zorluklar mevcut. Yüksek oranlarda işsizlik, suç ve şiddetin doğurduğu uyuşturucu sorunları da sosyal iklimi etkiliyor.

Toplumsal sorunların bir kısmını altedebilmek için, asıl fonksiyonu futbol sahası olan projede ana işlevin yanı sıra kamu oyun alanları yaratılması amaçlanmış. Proje aslında uzun vadeli stratejinin bir parçası ve pozitif değişime yol açabilecek küçük bir katkı. Tayland ile geliştirilen profesyonel ağ ile yerel halk bağlantısı sayesinde sosyal sürdürülebilirlik vadediyor.

1 yıllık ön hazırlık dönemi, tasarımın ve inşaatın 3 hafta gibi kısa bir sürede bitmesine olanak sağlamış. Bu süreç boyunca proje ekibi söyleşiler, toplantılar ve atölyeler düzenlemiş. Yapının strüktürü bazı temel fikir ve konseptlerin kombinasyonu ve aynı zamanda basketbol potalar, toplantılar ve performanslar için bir sahne, tırmanma duvarları, içerde ve oyun alanlarında oturma köşeleri gibi bölgedeki eksiklikleri tamamlıyor.

Öğrenciler ile birlikte inşa edilen projenin kısa bir videosunu izleyebilir, projenin geniş kapsamlı raporunu ise yan konsoldan indirebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın