Betek Genel Müdürlük

İstanbul, Maltepe, E-5 karayolu üzerinde yer alan 12 katlı, 6.000 metrekarelik bina Betek A.Ş’nin yeni genel müdürlüğü olarak tasarlandı.

KG Mimarlık projeyi anlatıyor:

Binada çalışma katları dışında giriş katı, dinlenme katı, toplantı katı ve iki yönetici katı olmak üzere farklı işlevler kendine yer buldu. Genellikle birbirine benzer plan çözümlerine sahip olan 6 adet çalışma katı ait oldukları şirket bölümleri göz önüne alınarak ve birbirlerinden kolayca ayırt edilebilmeleri amacıyla farklı renkler ile tariflendi. Renk sıralaması için Filli Boya logosunda yer alan renkler kullanıldı. Çalışma katlarına ilaveten tamamen toplantılar için ayrılmış olan 1. kat dışında, -1 katında mutfak, yemekhane, oturma, dinlenme ve eğlence için alanlar ayrıldı. Çalışanların gün içindeki enerji ve motivasyonlarını artırması beklenen bilardo, Playstation, hava hokeyi ve kütüphane gibi işlevleri barındıran eğlence evi, mekan içinde mekan anlayışı ile ahşap bir kutu olarak kendini ayrıştırmakta ve yükseltilmiş döşemesi sayesinde ileride yapılabilecek donanım değişikliklerine imkan tanımaktaydı.

Firma için prestij değeri yüksek, ilk karşılama mekanı olarak hizmet edecek olan giriş katı ise, Filli Boya’nın yine kendi logosu olan ‘’Fil’’ unsurunu kullanan, girer girmez 3,5 metre yüksekliğinde bir Afrika fili ile ’hoş geldiniz’ diyen bir yerdir. Yuvarlak demir ve metal kullanılarak hafifletilmiş, geçirgen Heykel, Sanatçı Ozan Ünal tarafından yapılmıştır. Dinlenme, bekleme, karşılama bankosu gibi işlevlerin yanı sıra hemen arkasında 20 metre uzunluğunda akrilik amfi toplu etkinlikler için yerini almaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın