RAF Ürün Dergisi’nin Mayıs Sayısı Çıktı!

Bu ay 74. sayısı yayınlanan RAF Ürün Dergisi'nde birçok yeni firma ve ürünleri tanıtılıyor.

RAF Ürün Dergisi Mayıs sayısı ürün tanıtım sayfalarında birçok yeni ürün ve sistem tanıtılıyor. Toplam 56 sayfa ürün tanıtımının bulunduğu sayıda, güncel iletişim bilgileri üzerinden firmalara ulaşarak ürünler hakkında detaylı bilgi almak mümkün. Aynı zamanda www.raf.com.tr adresindeki detaylı bilgi formları aracılığıyla firmalara doğrudan e-mail yoluyla ulaşılabiliyor.

74. RAF Ürün Dergisi Mayıs Sayısı Kapağını Levent Çırpıcı Tasarladı

1989’da Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olan Çırpıcı, 1994 yılında ortağı iç mimar Atilla Kuzu ile Zoom/TPU (Tasarım Proje Uygulama) firmasını kurdu. 2001 yılında Figen – Servet Yazıcı Ev projesi ile prestijli Ağa Han Mimarlık Ödülleri’ne aday gösterildi. 2009 ve 2011 yıllarında ise Maslak Acıbadem ve Liv Ulus projeleriyle WAF ödüllerinde finalist oldu. Yapı – Turkeybuild tarafından 2010, 2011 ve 2015 senelerinde fuar standı tasarımları ile üç kez birincilik ödülü aldı.

Proje Dosyası’nda Bu Ay, Yapı Kredi Kültür Sanat Projesi Ele Alındı

TEGET Mimarlık tarafından tasarlanan Yapı Kredi Kültür Sanat binası, Galatasaray Meydanı’na açılan cephesiyle ziyaretçilerini selamlıyor.

İstiklal Caddesi, geçmişindeki çöküş – yükseliş dönemleri de akılda tutularak; 20. yüzyıl başından günümüze dek nitelikli yapıların dokuduğu, hala ve yeniden içerik üretebilecek bir “kent parçası.” Uzunluğu iki kilometreyi bulan, yer yer eni on beş metreye dek daralan bu kanyon, içindeki binlerce insanın devinimiyle özgün bir mekan deneyimi sunuyor. Bu, dar cephelerine karşılık arka sokaklara uzanan bina derinliklerinin imkan verdiği fakat üst katlara çıktıkça tenhalaşan, caddeyle bağı kopan ve dolayısıyla zemin kata hapsolan bir deneyim. Galatasaray Meydanı’nı tutan Yapı Kredi Kültür Sanat (YKKS), tam bu noktada önem kazanıyor. Tünel ve Taksim Meydanları arasında kıvrılarak uzanan İstiklal Caddesi’nin dar kesiti bu yapının önüne gelince açılıyor; meydan binayı, bina meydanı kuruyor. YKKS, zemine hapsolan deneyimi, meydandan binaya aktarıyor; bir başka deyişle bina meydanın devamı haline geliyor.

Wangan Tarafından İç Mekanı Tasarlanan Baha Bey Yalısı – Akçelik Ofisi RAF Ürün Dergisi’nde

Türkiye’nin demir-çelik sanayisinin önde gelen şirketlerinden biri olan Akçelik’in yeni yönetim ofisi, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda, Çengelköy’de konumlanıyor. 1940’ların başında yeniden inşa edilen ve Boğaz’ın ilk yalılarından biri olan Baha Bey Yalısı’nın rıhtım katında bulunan ofisin konsept tasarımı, projelendirmesi ve uygulaması Wangan tarafından yapıldı.

RAF Ürün Dergisi’nde “Gelecek Sayının Kapak Tasarımcısı” ve “Gelecek Proje Dosyası”

Temmuz ayında yayınlanacak olan 75. sayının kapağını Aydan Volkan tasarlıyor. Bir sonraki sayının proje dosyalarında ise Global Architectural Development (GAD) tarafından tasarlanan Nikki Beach Resort & Spa Bodrum ile, iç mekan tasarımı M-Ofis Mimarlık tarafından yapılan Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Merkez Binası yer alacak.

RAF Ürün Dergisi’nin içeriğine www.raf.com.tr adresinden ulaşabilir, RAF 74 Mayıs Sayısı’ndaki malzemeleri ve özelliklerini inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın