Aslı Özbay 16. Ulusal Mimarlık Sergisi Yapı Koruma Dalında Ödül Kazandı

16. Ulusal Mimarlık Sergisi yapı koruma dalında Argos in Capadocia museum hall ve süitleriyle ödüle layık görüldü. Plaket ödül töreni yapının bulunduğu Nevşehir Uçhisar’da gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Argos in Capadocia‘da düzenlenen törene Mimarlar Odası Genel Başkan Yardımcısı Deniz İncedayı, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yapının mimarı Aslı Özbay, Argos in Capadocia’nın sahibi Gökşin Ilıcalı, Uluslararası Mimarlar Birliği’nden 8 ülke temsilcisi, yapımın onarımında ve yapım sürecinde çalışan işçiler ile teknik ekip katıldı. Aslı Özbay’a ödülü sunulurken, yapıya plaket çakıldı.

Törende konuşma yapan Mimarlar Odası Genel Başkan Yardımcısı Deniz İncedayı “Uluslararası Mimarlık Sergisi Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri Programı’nın 2018 yılında 16. dönemi düzenlendi. Argos in Capadocia Türkiye mimarlığına katkı sağlayan seçkin ve önemli bir yapı olduğu, koruma dalında iyi örneklerden biri olduğu için ödüllendirildi” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Argos in Cappadocia museum hall ve suitlerine layık görülen ulusal mimarlık ödülleri yapı koruma dalında ödülün ne kadar gerçekçi olduğunu yapının görsellerinde değil, bu plaket töreni ile yapının içerisinde hissettik. Mal sahibi mimar ve tüm katkı koyan teknik ekip ve işçilerin özverili çalışmaları ile ortaya çıkan eser, örnek teşkil etmektedir” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın