Anadolu Yazıları İçin Dijital Kütüphane

Anadolu Yazıları/Anatolian Scripts internet sitesi Anadolu uygarlıklarından kalan yazı buluntularının toplandığı, ilgililere referans kaynağı olmayı amaçlayan, dijital bir arşiv projesi.

Anadolu Yazıları/Anatolian Scripts internet sitesi, Anadolu uygarlıklarının kullandıkları yazı sistemlerine ve onlardan günümüze kalan yazı buluntularına odaklanan bir dijital kütüphane. Dışarıdan katkılara açık olan dijital arşiv projesi, zaman içinde, konuya ilgi duyan herkes için bir referans kaynağı olmayı amaçlıyor.

Anadolu’da var olan yazı sistemlerine dair buluntuları harita üzerinde gösteren kütüphanenin araştır sayfası üzerinden, şu ana kadar eklenmiş tüm öğeler incelenebiliyor. Harita’ya işlenen her yazı öğesi, “yazı sistemine göre, tarihlendirildiği yüzyıla göre, bulunduğu yere göre, coğrafi koordinasyonuna göre, sergilendiği müzeye göre” sınıflandırılarak filtreleme ve arama yapılabiliyor.

A. Erdem Şentürk ve Tayfun Bilgin’in katılımıyla hayata geçen dijital kütüphane İlgilenen herkesi içerik olarak katkı sunmaya davet ediyor. Ekiple bilgi@birtakimseyler.com adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın