Harap Yapılara Lüks Dokunuşlar

Neomam, biraz hayal gücü ve Photoshop yardımı ile dünyanın dört bir yanındaki harabeleri lüks evlere dönüştürüyor.

Harabe haline gelmiş bu yapıların geçmiş zamanda neye benzediklerini ve günümüz uygulamaları doğrultusunda müdahale edildiğinde ne durumda olabileceklerini araştıran tasarımcılar, modern dokunuşlar ile malzeme ve çevre arasında kusursuz bir uyum yakalamaya çalışıyor.

Kuzey İtalya’da bir tepe üzerinde yaklaşık bin yıl önce inşa edilmiş bir kalenin, taş kulelerinin cam ilavelerle doldurularak peyzaj ile bütünleştiği görülüyor.

Modernist Tuscan tarzında olan bu yapı, korten çelik gibi kaba malzemelerin eklenmesiyle kenarlarını koruyor ve strüktürel açıdan da oldukça sağlam bir hal alıyor.

Harap haldeki yapıların yeniden değerlendirilmesi ile yeni bir estetik anlayış ortaya çıkıyor. Bu incelemeler göz önünde bulundurulduğunda Roma ve Pagan tapınakları ile kiliseler bunlara verilebilecek en iyi örneklerden. Harabelerin ikonik hale getirilmesi ve bu konuda mimar müdahalesinin ne derece etik olduğunun tartışıldığı projelerden biri olan bu çalışmada, hayal gücü üzerinden söylenmek istenenler yoluyla mimarların anlatmak istedikleri yeni bir anlam kazanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın