Alaeddin Tepesi Arkeolojik Park Olacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, eski orduevinin bulunduğu Alaeddin Tepesi’nin arkeolojik park haline getirileceğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni bir orduevi yapılıp teslim edildikten sonra yıkımına başlanan Alaeddin Tepesi’ndeki eski orduevi bölgesinde incelemelerde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da desteğiyle eski Orduevi’nin yerine başka bir bölgeye yenisini yapmak üzere Alaeddin Tepesi’ndeki bölgeyi devraldıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, Milli Savunma Bakanlığı ve Genel Kurmay Başkanlığı ile protokol imzalayıp tepedeki eski orduevinin yerine yeni bir orduevi yaparak teslim ettiklerini kaydetti. Başkan Akyürek, “Eski Orduevi bir arkeolojik park alanı olan Alaeddin Tepesi’ndeki yeni düzenlemelerimiz çerçevesinde kaldırılıyor. Çalışma tamamlandıktan sonra buranın diğer alanlarla bütünlüğünü sağlayacağız ve böylece Alaeddin Tepesi’nin tamamını halkımızın hizmetine açmış olacağız. Alaeddin Tepesi bu çalışma ile tarihi dokusunu biraz daha ortaya çıkarmış oluyor, tarihi dokusuna daha uygun hale geliyor” dedi.

Alaeddin Tepesi’nde ayrıca Selçuklu dönemi iç kalenin surlarını da ortaya çıkardıklarını belirten Başkan Akyürek, şöyle devam etti: “Burada, Selçuklu Sarayı’nın burçları ile ilgili çalışma yürütüyoruz. Alaeddin Camii’nin restorasyonu çalışması devam ediyor. Bu çalışmalarla birlikte Anadolu medeniyetimizin, Selçuklu medeniyetimizin tapu kaydı olan, adeta tapu sicili kabul edilen Alaeddin Tepesi çok daha farklı bir manaya kavuşmuş olacak. Yerli, yabancı misafirlerimizin ziyaretine daha güzel bir düzenlemeyle açılmış olacak” dedi.

Başkan Akyürek, Alaeddin Tepesi’nin yapılacak çalışmalarla arkeolojik park haline gelmesini sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın