Taksim Projesinde Yağmur Suyu Kanallarını Unuttular, Taşlar Sökülüyor

Yılan hikayesine dönen Taksim Meydan Düzenleme Projesi’nde sona gelinmesi beklenirken bir skandal daha ortaya çıktı. Yağmur suyu kanalları yapımı unutulunca yeni dizilen taşlar sökülmeye başlandı.

Meydanda inceleme yapan CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, “Proje hatası olduğunu söylüyorlar. Onca insanın katledildiği ve dünyanın gözü önünde olan bir meydanda nasıl böyle bir hata yapılır” dedi.

Taksim Meydanı’nın yılan hikayesine dönen ve çok uzun süre başlanamayan meydan düzenleme projesine geçtiğimiz mayıs ayında başlanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yürütülen proje kapsamında meydanda beton yoğunluğu artmıştı. En son beton kaplı olan zemine parke taşı döşeniyordu. Döşenen taşlar yeniden sökülmeye başlandı. Meydanda inceleme yapan CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ taşların neden söküldüğünü sorduğunda yetkilerden, “Yağmur suyu kanalları ve dolayısıyla diğer ana kanalların yapımı unutuldu. Proje bu hatadan dolayı revize edildi” yanıtını aldı. Gazetemize konuşan Sağ konuyu İBB Meclis gündemine taşıyacağını belirterek “Gezi direnişinin yaşandığı, onca canın katledildiği ve dünyanın göz önündeki bu meydanda nasıl böyle bir hata yapılır? Saha görevlileri kendilerinin bu kusuru olmadığını proje hatası olduğunu söylüyor. Yağmur kanallarının yapılması gerektiğini vurguluyorlar. Peki bu kadar masraf ne olacak? Tamamen yapılan tesisat ve havuz alanları da sökülüyor. Böyle mi İstanbul’un gözbebeğinde proje yapılıyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Taksim Meydan Düzenleme Projesi’yle trafik tünellerle meydan altına 2013 yılında alınmış ve yayaların Gezi Parkı, Atatürk Kültür Merkezi, Talimhane ve İstiklal Caddesi arasında trafik kesintisi olmadan yürüyebildiği 100 bin metrekarelik alan inşa edilmişti.

Etiketler

Bir yanıt yazın