Mimariye Bir de Bu Açıdan Bakın

Kanada'nın Quebec şehrinde düzenlenen "2015 Les Passages Insolites" sanat festivali için Francis Fontaine, Luca Fortin ve Pascal Labelle tarafından tasarlanan "küçük yaşam" adlı enstalasyon yüksek yansıtıcı iç mekana sahip iki duvardan oluşuyor.

Kentin daima değişen mimari rolünü sorgulayan enstalasyon, ziyaretçileri kendi çevresine eleştirel bakmaya teşvik ederken aynı zamanda kurgunun gerçeklikten nasıl ayırt edileceğini de sorgulamaya davet ediyor.

Büyük bir ölçüde ziyaretçilerin kişisel yorumuna bırakılan enstalasyonun birden fazla girişe sahip açıklıkları içeriyi keşfetmeye davet edici bir işlev görürken, yalın şekli ve cesur renk paletiyle form, derine bakmak yerine sadece yüzeye bakıp değerlendiren insanların mimariyi derinlemesine görmelerini sağlıyor.

Sanat, mimari ve mühendisliğin birleştiği çalışmalarında, bölgeye özgü tasarımı ile yenilikçi teknolojileri biraraya getiren ve işlerinde daima alaylı bir imaya yer veren bu üç tasarımcının Kanada’daki enstalasyon çalışması, festivalin bitim tarihi olan 2 Kasım’a kadar devam edecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın