Diplomasız Plancı İddiası

Anakent Belediyesi ile Gazi Üniversitesi ara­sında devam eden "Hedef 2038: Ankara Ulaşım Ana Planı" projesini çizen ekibin ba­şındaki Doç.Dr. Hülagü Kaplan'ın şehir planlaması diploması olmadığı iddia edildi.

Anakent Belediyesi ile Gazi Üniversitesi ara­sında devam eden “Hedef 2038: Ankara Ulaşım Ana Planı” projesini çizen ekibin ba­şındaki Doç.Dr. Hülagü Kaplan’ın şehir planlaması diploması olmadığı belirtilerek, hakkında dava açıldı. Kaplan’ın, Ankara Üniversitesi Siyasi Bilgiler Fakültesi (SBF) İşletme bölümü mezunu olduğu kaydedildi.

Anakent Belediyesi ile Gazi Üniversite­sinin işbirliğinde yapılan Ana Ulaşım Pla­nı çalışmaları devam ediyor. Planlamayı yü­rüten 3 kişilik ekip içinde yer alan Doç. Dr. Hülagü Kaplan’a dava açıldı. Davayı, Ga­zi Üniversitesi Şehir Planlama Bölümü Öğ­retim Görevlisi Tahir Çalgüner açtı. An­kara 1. İdare Mahkemesi’nde görülen da­vada, Kaplan’ın şehircilik üzerine aldığı li­sans diplomasının ve Kaplan’ın öğrenimi­ne ilişkin sunduğu belgelerin YÖK tarafın­dan denkliğinin onaylanmadığı öne sürüldü. Çalgüner, dava dilekçesinde Kaplan için “Hülagü Kaplan’ın lisans diploması al­madığı ve sunulan belgenin denkliğinin ‘YÖK’ tarafından onaylanmadığı açıktır. Sadece MEB tarafından ‘öğrenim gördü­ğüne’ dair bir kayıt vardır. Bu açıklama, diplomasının olduğu anlamına gelmez” ifadelerine yer verdi. Dilekçede Kaplan’ın işletme bölümü diploması aldığı belirtilirken, “Bu meslek alanının planlama meslek ala­nı ile ilişkisi yoktur. Dolayısıyla, bir ön­ceki öğreniminde değişiklik yapmayan, şe­hir planlaması konusunda eğitim almış ol­ması ibaresi ise anlamsızdır” denildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın