“Design Series-Tasarım Yarışması” Sonuçlandı

GROHE’nin Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri arasında düzenlediği “Design Series-Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

“Home SPA” tasarımlarının konu edildiği yarışmayı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü öğrencisi Alper K. Çiftçi, iç mimarlık bölümü öğrencisi Esin Ekincioğlu ve Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi Bilun Bilman’dan oluşan ekip kazandı. GROHE, “Design Series Tasarım Yarışması”nı kazanan ekipteki 3 öğrenciye yurt dışındaki GROHE tesislerinde staj yapma olanağı sunuyor.

Yarışmayı kazanan “”The Fifth Element / Beşinci Element” temalı proje, evreni oluşturan ve aynı zamanda Türk banyo kültüründe de yeri olan dört element ve bu elementlerin birleşmesinden ilham alınarak hazırlandı.

Dört temel enerji olan toprak, su, ateş ve hava, GROHE Home Spa içerisinde de farklı alanlara ayrılan ve tüketicinin kullanım ihtiyacına göre şekillenen bölümleri sembolize ediyor. Türk banyo kültüründe de yeri olan bu elementleri kullanarak bir bütün oluşturan projede beşinci element ise insan ruhunu sembolize ediyor ve bu alanda kullanıcının GROHE Grandera ile iletisime geçtigi bir merkez olarak dikkat çekiyor.

”A Timeless Journey to the Rebirth” mottosundan yola çıkarak oluşturulan projedeki tüm ürünlerin GROHE Grandera ile bütünlük sağlanması hedeflendi. Beşinci elementi olusturan insan ruhunun ise, mekandaki öğelerle etkileşime geçip onları tamamlayıcı bir unsura dönüşmesi hedeflendi.

GROHE’nin tasarımdan sorumlu Başkan Yardımcısı Paul Flowers, Doğu Akdeniz, Orta Doğu ve Afrika Pazarlama Müdürü Lina Varytimidou, GROHE Türkiye’den İç Mimar Zeynep Gökçe Döner ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Konuk’tan oluşan jüri, 27 Haziran’da düzenlenen toplantıda finale kalan iki projeyi tekrar değerlendirdi ve “‘Fifth Element” temalı projeyi gerçekleştiren ekip birinci oldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın