CM Mimarlık Doğuş Holding Yönetim Binası ile Finalist Oldu

CM Mimarlık, "Doğuş Holding Yönetim Binası" projesiyle "2013 Emirates Glass Leaf Awards"da "Yılın Yenileme Projesi" kategorisinde finalist oldu.

Leaf Awards, 20 Eylül 2013 gecesi Londra’da yapılacak törenle sahiplerini bulacak. Finalde “Yılın Yenileme Projesi” kategorisinde yarışacak olan Doğuş Holding Yönetim Binası, ayrıca tek bir projeye verilecek olan “International Building of the Year ” ödülünün de adaylarından biri.

Onuncu kez Emirates Glass ana sponsorluğunda düzenlenen ve dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda mimari projenin katıldığı Leaf Awards’da bu sene 16 ana kategori altında toplam 51 yapı finalist ilan edildi. Ödül jürisi, değerlendirmesinde söz konusu projelerin yaratıcı, güncel ve iyi mimarlık örnekleri olarak işverenin beklentilerini karşılamalarının yanı sıra, toplumsal yaşama katkı sağlamalarına, çevresel ve sosyal sorumluluk bilinci ile tasarlanmış olmalarına dikkat ediyor. “Yılın Yenileme Kategorisi”nde ise mevcut bir yapının farklı bir konseptle yenilendiği projelere ödül veriliyor. Bu kategoride yarışan projeler, iç mekan tasarımı, mevcut yapının yeniden kullanımı, hacmin ve malzemelerin kullanımındaki yaratıcılık gibi kriterlerle değerlendiriliyor.

CM Mimarlık tarafından projelendirilen Doğuş Holding Yönetim Binası, İstanbul Ayazağa Cendere mevkinde yer alan mevcut bir betonarme yapının strüktür müdahaleleri dahil, kontur gabarisi muhafaza edilerek kütlesel revizyon, cephe, iç fonksiyonlar ve iç mekan tasarımı ile renove edilmiş halidir. Binanın yeniden kurulan fonksiyon şemasında özellikle üzerinde durulan ve projeye yön veren konsept, açık plan ofis sistemi ile geçirgen fonksiyonlar ve sosyal paylaşımın mekan akışkanlığı üzerinden kurgulanmasıdır.

Etiketler

Bir yanıt yazın