6 Bölgede 6 Buluşmada “Yarışmayla Yap” Dendi

Yarışmayla Yap projesinin Bölgesel Buluşmalar adı ile düzenlendiği toplantılar altı bölgede altı ilde yapıldı. Son toplantı İstanbul'da yapılacak.

Arkitera’nın Seranit Yapı Grubu sponsorluğunda başlattığı Yarışmayla Yap Projesi kapsamında Antalya, Diyarbakır, Adana, İzmir, Samsun ve Ankara’da Bölgesel Buluşmalar düzenlendi. Kamu kurumlarının katılımının beklendiği toplantı serisinde, katılımcılar çoğunlukla mimarlardı. Türkiye’de açılan yarışma projelerinin arttırılması ve projelerin uygulanmasını hedefleyen Yarışmayla Yap ekibi, yarışmaların yeniden görünürlük kazanmasını sağlamak amacıyla yaptığı sunumlarda “Kamu kurumları neden yarışma yerine ihaleyi tercih ediyor?” sorusuna cevap aradı. Yarışmanın avantajları ve süreci anlatıldı. Çeşitli kurumların yorumları ve yarışmalar üzerine eleştirilerle devam eden toplantılarda yarışma yönetmeliğinden kaynaklanan sorunların çözülmesi gerektiği görüşüne varıldı. Daha esnek bir yarışma yönetmeliğiyle kurumların yarışma açmaya daha sıcak bakabilecekleri belirtildi. Almanya, İngiltere, Finlandiya gibi ülkelerin oluşturduğu yarışma sistemlerinin örnek alınabileceği, tüm kamu ve özel sektör kurumlarının kullacağı tek bir yarışma yönetmeliğinin hazırlanmasının başarılı olabileceği vurgulandı. 

Bugün yarışma süreçlerinde yaşanan aksaklıklara rağmen yarışmaların mimarlık ortamını zenginleştirdiği ve geliştirdiğine inanan ve yarışmaları destekleyen bir proje olan Yarışmayla Yap, farklı kurumların fikirlerini ve desteklerini aldığı bölgesel buluşmalar serisinin büyük bir bölümünü tamamladı, 11 Aralık 2012’de yapılması planlanan Bölgesel Buluşmalar İstanbul toplantısı ileri bir tarihe ertelendi. Proje kapsamında 2013 yılında dört adet tematik toplantı düzenlenecek, kamuoyunun da desteğine ve fikirlerine açık olan Yarışmayla Yap’a yarismaylayap@arkitera.com adresine e-posta göndererek ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın